Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO Radio 4 hele week in teken van de Matthäus

NPO Radio 4 staat van zondag 28 maart tot en met vrijdag 2 april in het teken van de Matthäus. Van maandag 29 maart tot en met vrijdag 2 april wordt in elk programma minstens één fragment uit de Matthäus gedraaid.

NPO Radio 4 hele week in teken van de Matthäus NPO Radio 4 zendt ook twee complete live opnames van de Matthäus-Passion uit. Op zondag 28 maart is in het Zondagmiddagconcert (vanaf 13.00 uur) de Matthäus-Passion door het Koninklijk Concertgebouworkest o.l.v. Philippe Herreweghe te horen.

Dinsdag 30 maart valt tijdens het Avondconcert (vanaf 19.00 uur) de oerversie van Bachs Matthäus-Passion door de Nieuwe Philharmonie o.l.v. Johannes Leertouwer te beluisteren.

Op donderdag 1 april is de Nederlandse Bachvereniging in de NPO Radio 4-studio te gast. Gedurende de hele dag brengen ze live aria’s ten gehore uit de Matthäus-Passion van Bach.

Matthäus en Johannes op tv
Ook op televisie kunnen liefhebbers van Bach bij Omroep Max genieten. Dit kan op NPO 2 op zondag 28 maart om 13.00 uur. Dan is de registratie van de Matthäus-Passion te zien met het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir o.l.v. Ton Koopman te zien. Op vrijdag 2 april zendt NPO 2 om 19.20 uur de registratie uit van de Johannes-Passion door de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. René Jacobs. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten