Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tweede Kamerverkiezingen ook op de radio bij de NPO

Niet alleen Talpa en RTL besteden tijd aan de Tweede Kamerverkiezingen. Ook de NPO staat de komende weken uitgebreid stil bij de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 17 maart. Er zijn daarom diverse debatten en andere speciale uitzendingen te horen op NPO Radio 1.

Tweede Kamerverkiezingen ook op de radio bij de NPONPO Radio 1:
Op NPO Radio 1 zenden diverse programma’s in aanloop naar de verkiezingen live uit vanuit de sociëteit in Nieuwspoort in Den Haag.

Een keur aan politici en andere belanghebbenden komt daar aan het woord. Waaronder natuurlijk de grootste belanghebbende als het om de verkiezingen gaat: de kiezer zelf.

1 op 1 (maandag tot en met vrijdag, 11.30 uur)
Presentator Sven Kockelman verhuist tijdelijk naar Nieuwspoort, waar hij op zijn bekende scherpe wijze de lijsttrekkers interviewt in 1 op 1.

Dit is de Dag (maandag tot en met vrijdag, 18.30 uur)
Kiezers gaan zelf dagelijks in gesprek met politieke kopstukken, onder leiding van Tijs van den Brink. Van Sigrid Kaag (D66) tot Mark Rutte (VVD) en Wopke Hoekstra (CDA). Voorafgaand aan de uitzending kunnen luisteraars vragen insturen, en daarmee een kans maken op een ticket voor de online publieke tribune bij Dit is de Dag – zodat ze de vraag ook zélf aan de politicus in kwestie kunnen stellen.

Nieuws en Co (maandag tot en met vrijdag, 17.00 uur)
Presentator Waldy van Geenen gaat zelf het land in om stemmen op te halen voor Nieuws en Co – vragen die hij bij kiezers ophaalt worden beantwoord in Dit is de Dag.

Het EenVandaag Debat (maandag 15 maart, 18.15 uur)
Ook te zien op NPO 1, zie de info daarover hierboven.

NOS Uitslagenavond (woensdag 17 maart, 20.30 uur)
De NOS heeft aandacht voor het laatste nieuws in een speciale avondvullende uitzending. De presentatie is in handen van Lara Rense en Tijs van de Brink. Xander van der Wulp verzorgt de politieke duiding. De ontwikkelingen worden besproken met gasten in de studio en aangevuld met reacties van verslaggevers in het land en de partijen zelf.

Podcasts NPO Radio 1:
Motie Muusse (vanaf maandag 8 maart)
Talitha Muusse maakt een persoonlijke podcast over jongeren en politiek en over haar eigen eerdere politieke aspiraties. De laatste podcastopname van deze reeks is op 15 maart live volgen via Instagram en daarbij is het mogelijk zelf in gesprek te gaan met Muusse en de jonge politici aan haar tafel in Nieuwspoort.

De Stemming van Vullings en Van der Wulp (vanaf vrijdag 12 maart)
Luisteraars met prangende vragen over de verkiezingscampagne kunnen terecht bij Xander van der Wulp en Joost Vullings. Op vrijdag 12 maart is de opname van hun NPO Radio 1-podcast live volgen en kunnen luisteraars via de online publieke tribune met hen in gesprek.

De Spindocters (YouTube en podcast)
De verkiezingscampagnes worden dagelijks ontspint door Tijs van den Brink en zijn spindocters Julia Wouters (PvdA) en Jack de Vries (CDA). De gesprekken zijn elke werkdag vanaf 19.00 uur live te volgen op het NPO Radio 1 Youtube-kanaal. Hun analyses zijn ook in de podcast De Spindocters te horen.

Podcast NPO Radio 2:
Ingelijst
Ruud de Wild interviewt voor het tv-programma Ingelijst op NPO 1 lijsttrekkers van verschillende politieke partijen en onderzoekt zo de soundtrack van hun leven. Na het gesprek maakt Ruud een schilderij dat volgens hem de hoofdpersoon typeert. Van het tv-programma wordt ook een speciale podcastversie gemaakt.

NPO 3FM:
Frank & Eva: Welkom Bij Het Stemloket! (woensdag 17 maart, NPO 3FM, 16.00 uur)
Op de dag van de verkiezingen maken de deejays Frank van der Lende en Eva Koreman een extra lange middagshow die in het teken van de verkiezingen staat, van 16.00 uur ’s middags tot 00.00 ’s nachts. Hun programma Frank & Eva: Welkom Bij De Club wordt eenmalig omgedoopt tot Frank & Eva: Welkom Bij Het Stemloket! [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten