Zoek
Sluit dit zoekvak.

VS: Radiostations wachten niet op opvolger Rush Limbaugh

Nog voordat Premiere Networks en iHeart Media een opvolger voor de onlangs overleden Rush Limbaugh hebben gevonden, zijn de eerste radiostations al met vervangende programma’s gestart. Vorige week werd ook al bekend dat Cumulus met Dan Bongino luisteraars probeert weg te kapen.

VS: Radiostations wachten niet op opvolger Rush Limbaugh Ruim een maand na het overlijden van de Amerikaanse conservatieve talkshowpresentator Limbaugh, biedt Premiere nog altijd een overgangsprogrammering aan, aan het ruim 600-stations tellende EIB (Excellence In Broadcasting) netwerk, zoals Limbaugh de radiostations waarop hij te horen is noemde.

Onder anderen politicus Jason Lewis, schrijver en commentator Mark Steyn en radiopresentatoren Todd Herman en Ken Matthews waren de afgelopen weken als gastpresentator te horen in combinatie met oude fragmenten van Limbaugh.

Maar ondanks dat Première tijdelijk geen hoge rekeningen meer naar de radiostations stuurt voor het uitzenden van “The Rush Limbaugh Show”, zijn wel de eerste radiostations al afgehaakt.

Lokale invulling
De nieuws- en talkzender WSB in Atlanta van Cox Media vult sinds maandag de uren tussen 12 en 15 uur weer lokaal in. Middagpresentator Erick Erickson wordt hiervoor naar voren geschoven. Zijn plek tijdens de avondspits wordt overgenomen door avondpresentator Mark Arum.

Ook zusterstation 104.5 WOKV in Jacksonville vult de oude uren van Limbaugh lokaal in. Sinds maandag is Mark Kaye, die de afgelopen jaren het late ochtendblok tussen 10 en 12 uur vulde, te horen op dit tijdslot. Tussen 10 en 12 uur is nu het syndicated programma van Fox News=presentator Brian Kilmeade te horen.

Concurrentie aast op luisteraars
Vorige week werd ook al bekend dat Cumulus en Westwood One gaan proberen om luisteraars van de Rush Limbaugh Show af te snoepen. Hiervoor wordt vanaf eind mei voormalig politieagent en geheim agent en conservatief politiek commentator Dan Bongino recht tegenover de show van Limbaugh geprogrammeerd.

Voor Cumulus valt er wel het nodige te winnen. Wekelijks stemmen er ruim 13,5 miljoen mensen af op de show van Limbaugh. Voor Premiere Networks en iHeart Media valt er dus ook behoorlijk wat te verliezen en de vraag is hoe lang ze nog op het archief van Limbaugh kunnen blijven teren.

Maar ook al vindt iHeart Media op korte termijn een opvolger voor Limbaugh, dan nog duurt het nog een tijd voordat hij of zij begeint. Eerder werd al bekend dat radiostations tenminste 90 dagen van tevoren worden geïnformeerd over de opvolger van “El Rushbo”. [Radiowereld.NL]
Foto: video still Youtube

Gerelateerde berichten