Annie Mac na 17 jaar weg bij BBC Radio 1

Avonddeejay Annie MacManus, beter bekend als Annie Mac, vertrekt bij BBC Radio 1. Ze wil meer tijd vrijmaken voor haar opgroeiende kinderen en heeft daarom besloten te stoppen met haar radiowerk. Als gevolg hiervan gaat het programmaschema van Radio 1 flink op de schop.

Annie Mac na 17 jaar weg bij BBC Radio 1“Ik wil meer tijd besteden aan mijn kinderen in de avond nu ze allebei naar school gaan”, legt de 42-jarige in Ierland geboren deejay en schrijfster uit.

“Daarnaast wil ik meer tijd vrij hebben om ficties te schrijven en podcasts te maken. Daarnaast vind ik het een lekker idee om het feest te kunnen verlaten, en geloof me werken bij de radio voelt als een feest, met een grote lach op m’n gezicht en als ik nog enorm veel plezier heb.”

Voorgoed afscheid nemen van de radio doet ze dan ook niet. “Ik kom terug als de tijd rijp is.”

Mac is sinds 2004 op BBC Radio 1 te horen en staat vooral bekend om haar enorme kennis over dance in allerlei vormen. Sinds 2015 presenteert ze de dagelijkse avondshow op de zender. Daarnaast vertegenwoordigde ze het Verenigd Koninkrijk tijdens “Europe’s Biggest Dance Show”, dat al drie keer via een flink aantal publieke radiostations in Europa werd uitgezonden.

De laatste uitzending van Mac is op vrijdag 30 juli. Naast Mac vertrekt ook DJ Diplo bij de zender.

Clara Amfo neemt de avondshow van Mac van maandag tot en met donderdag tussen 18 en 20 uur over. Momenteel is zij op deze dagen tussen 10.30 en 13 uur te horen op de radiozender.

Het late ochtendblok van Amfo gaat naar het trio Rickie Williams, Melvin Odoom en Charlie Hedges. Zij zijn momenteel nog van maandag tot en met donderdag tussen 20 en 22 uur te horen op Radio 1. “Radio 1’s Future Artists” met Jack Saunders schuift vanaf augustus twee uur naar voren en is hierdoor dan vanaf 20 uur te horen.

Sian Eleri gaat het nieuwe programma “Radio 1’s Powerdown Playlist” van maandag tot en met woensdag tussen 22 en 23 uur presenteren. Ze blijft ook “Radio 1’s Chillest Show” op zondagavond presenteren.

Tenslotte neemt Danny Howard de “Radio 1 Dance Show” op vrijdagavond over van Mac. [Radiowereld.NL]
Foto: video still Facebook

Gerelateerde berichten