Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ochtendteam ontslagen na racistische uitspraken over huidskleur

Cumulus Media heeft het complete ochtendteam van radiozender 97 Rock (WGRF) in Buffalo, New York, ontslagen nadat ze racistische uitspraken hadden gedaan. In de show werd de huidskleur van bekende donkere vrouwen vergeleken met geroosterd brood.

Ochtendteam ontslagen na racistische uitspraken over huidskleur Het voorval deed zich al eind maart voor, toen ochtendpresentator Rob Lederman donkere vrouwen vergeleek met de instellingen van zijn broodrooster.

Ik kan hierdoor in de problemen komen, maar ik heb deze (standen, red.) ingedeeld naar de aantrekkelijkheid van vrouwen. Ik zou dan ook nooit naar standje Serena Williams gaan, maar standje Halle Berry vind ik heerlijk.

Toen sidekick Chris Klein vervolgens vroeg onder welk standje Gayle King, goede vriendin van Oprah Winfrey, staat, antwoorde Lederman. “Deze zit niet op m’n broodrooster.

Aanvankelijk was er nog niets aan de hand. Maar toen uren later iemand het bewuste fragment op twitter plaatste, kwam het voorval breeduit in de media. Ook trokken diverse adverteerders zich terug.

Cumulus besloot in eerste instantie alleen Lederman op staande voet te ontslaan, terwijl sidekick Klein en medepresentator Rich “Bull” Gaenzler geschorst werden. Maar afgelopen week zijn ook Klein en Gaenzler op staande voet ontslagen. Daarnaast mocht ook zenderbaas John Hager zijn spullen pakken.

Na verdere overweging na het racistische incident dat plaatsvond in “The Morning Bull Show”, hebben we besloten om de samenwerking met het hele ochtendteam te beëindigen, alsmede met de programmadirecteur”, zo luidt de reactie van Cumulus. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten