Fans boos: Vroege Vogels geschrapt voor Olympische Spelen

Fans van ‘Vroege Vogels’ zijn niet blij dat het NPO Radio 1-programma moet wijken voor de Olympische Spelen. Voor het eerst in 43 jaar houdt het zondagochtendprogramma dan ook een gedwongen zomerstop.

Fans boos: Vroege Vogels geschrapt voor Olympische Spelen Vanwege het tijdsverschil met Tokio, zendt NPO Radio 1 tussen 2 en 16 uur RadiOlympia uit, waarbij het wereldnieuws wordt afgewisseld door veel sport.

Hierdoor komen gedurende enkele weken veel reguliere programma’s te vervallen, waaronder niet alleen Vroege Vogels, maar ook OVT, De Taalstaat en Nieuwsweekend.

Verkeerde keelgat
Het besluit om Vroege Vogels te schrappen is in het verkeerde keelgat geschoten bij onder andere Volkskrant-journalist Jean-Pierre Geelen. “Het is godgeklaagd: de natuur beleeft wereldwijd de roerigste tijden sinds lang en NPO Radio 1 schrapt het enige natuurprogramma voor oeverloos sportgelul. Wat een sukkels“, briest hij op twitter.

Geelen krijgt daarbij bijval van een flink aantal Radio 1-luisteraars die hun favoriete programma moet missen.

Van de nood een deugd gemaakt
Tegenover nu.nl laat Vroege Vogels eindredacteur Anneke Naafs weten: “We hebben van de nood maar een deugd gemaakt: de hele redactie is op vakantie.

Het is niet de eerste keer dat fans van het natuurprogramma klagen over sport. In 2018 werd er flink geklaagd, omdat het programma werd onderbroken voor Formule 1-flitsen.

Druk maken
In een reactie laat de NPO weten dat Radio 1 een nieuws- en sportzender is en dat daarom de vaste programmering wel eens moet wijken. Dat ook een deel van de luisteraars het daarmee eens zijn, blijkt ook uit reacties op zijn post op twitter. Zo wordt gesteld dat de journalist ‘zich niet zo druk moet maken’, omdat de Olympische Zomerspelen maar eens in de vier jaar gedurende een paar weken is en de overige 49 weken gewoon naar Vroege Vogels geluisterd kan worden. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten