Search
Close this search box.

Veel aandacht voor Olympische Spelen op NPO Radio 1

[Update] Na het EK voetbal en de Tour de France start de NOS komende week met de Olympische Spelen. Ruim twee weken zal de NOS veel aandacht geven aan de sporten, van ’s nachts tot in de namiddag op NPO Radio 1 maar ook op televisie en online.

Veel aandacht voor Olympische Spelen op NPO Radio 1 Bij de Olympische Spelen mag geen publiek aanwezig zijn. Sporters, trainers en journalisten moeten zich houden aan een hele rits strenge regels. Maar de luisteraars van NPO Radio 1 kunnen er 24 uur per dag bij zijn.

RadiOlympia
NPO Radio 1 wordt daarom 14 uur per dag omgedoopt tot RadiOlympia. Alle verrichtingen van de Nederlandse sporters worden op de voet gevolgd door de commentatoren, verslaggevers ter plekke en analisten en oud-sporters in de studio in Hilversum.

Er zijn drie olympische blokken. ’s Nachts tussen 2 en 6 uur presenteren Suse van Kleef en Wouter Bouwman de uitzending. Tussen 6 – 11 uur ’s ochtends wisselt Jurgen van den Berg met Robbert Meeder het nieuws van de dag af met olympisch nieuws en live sport. Tussen 11 en 16 uur is het de beurt aan Tom van ’t Hek samen met Toine van Peperstraten of Ghislaine Plag.

Erben Wennemars is in Tokio voor reportages en het laatste nieuws. Radioverslaggever Edwin Cornelissen maakt speciale reportages over de Spelen van Tokio 1964 en de rubriek ‘Het Geluid van Sport’ van Steven Dalebout wordt deze zomer vanwege succes geprolongeerd.

In Langs de Lijn En Omstreken (iedere werkdag tussen 20.30 en 23 uur) is er elke avond het olympisch panel waarmee presentator Annette van Trigt en een wisselende EO-presentator de olympische dag bespreken.

Studio Tokio
Vanaf vrijdag is er iedere dag: NOS Studio Tokio. Om 20.30 uur – in het weekend 21.30 uur – op NPO 1 ontvangt Henry Schut vanuit TeamNL Olympic Festival in Scheveningen iedere avond atleten, coaches, analisten én gasten van buiten de sportwereld.

Op TV verzorgt Dione de Graaff vanuit Tokio iedere avond het gesprek met de hoofdrolspelers van de dag. Ook zijn er dagelijkse reportages van de verslaggevers, interviews en is er een ode aan oud-Olympiërs. [Radiowereld.NL]

Gerelateerde berichten