Armin van Buuren vanaf september ook op Qmusic België

Armin van Buuren is vanaf vrijdag 3 september ook op Qmusic België te horen. Daarnaast krijgt het station versterking van voormalig MNM-deejay Tom de Cock en Regi Penxten, bekend van dance-acts als Milk Inc en Sylver.

Armin van Buuren vanaf september ook op Qmusic België Net als bij zusterstation Joe verandert er ook bij Qmusic in België weinig aan de dagprogrammering. Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe blijven in de ochtend te horen, al wordt Vancoillie tot eind deze maand vervangen door Vincent Vangeel, en Vincent Fierens tijdens de avondspits.

Tussen 10 en 16 uur zijn opnieuw Matthias Vandenbulcke en Sean Dhondt te horen. Wel verdwijnt het separate lunchprogramma, waardoor Vandenbulcke een uur langer doorgaat.

Club De Cock
In de avond kruipt, net als de afgelopen weken, tussen 19 en 22 uur Jana de Wilde achter de microfoon. Tom de Cock presenteert vanaf maandag 30 augustus tussen 22 uur en middernacht ‘Club De Cock’, een nieuw interactief programma waarin alles kan en mag: een plaat aanvragen, advies geven, een leuk verhaal delen of je hart luchten.

Voor De Cock betekent zijn nieuwe avondshow op Qmusic een terugkeer op de radio. Tot juni vorig jaar was hij tijdens de middagspits op MNM te horen. “Ik heb tijdens een heerlijk sabbatjaar alles gedaan wat ik me had voorgenomen: een nieuw boek schrijven, een veel te aanwezige vake zijn voor mijn dochter, experimenteren met podcasts en digitale media. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik kan niet wachten!”

Worldwide Club 20
Op vrijdagmiddag is tussen 13 en 16 uur de Q-Top 40 te horen. Vanaf oktober wordt de lijst gepresenteerd door Maureen Vanherberghen. Op vrijdagavond vanaf 22 uur zendt Qmusic de ‘Worldwide Club 20’ met Armin van Buuren uit. De lijst is in Vlaanderen dus een dag eerder te horen dan in Nederland, waar het programma sinds vorig op zaterdagavond wordt uitgezonden.

“Ik kijk ernaar uit om nu ook de luisteraars van Qmusic in België onder te dompelen in de grootste wereldwijde clubtracks,” aldus Van Buuren.

Radio Regi
Nieuw op zaterdagavond tussen 18 en 20 uur is ‘Radio Regi’ met Regi Penxten, Emma Salden en Jan Thans. Penxten zit onder meer achter de dance-acts Milk Inc (bekend van o.a. Walk on Water) en Sylver (Turn the Tide).

“Een droom komt uit: live radio maken!”, aldus Penton. “Radio Regi wordt een zotte mix van de beste dance platen, gekke verhalen van de luisteraars en algemene onnozeliteiten. Ik ben zeer fier op mijn frisse sidekick Emma, waar ik letterlijk en figuurlijk naar opkijk. Samen met Jan gaan we voor verrassende verhalen zorgen.”

Best of Q
Ook nieuw is ‘Best of Q’ op zondag tussen 10 en 13 uur. Qmusic bestaat in België dit jaar 20 jaar. In aanloop naar die verjaardag brengt Vincent Vangeel de mooiste momenten van de afgelopen twee decennia: van live optredens en grote showcases tot opvallende radio-interventies en zotte acties. [RadioWereld.NL]
Foto: Qmusic