Zoek
Sluit dit zoekvak.

Radio.NL gaat verder als RadioWereld.NL

Radio.NL gaat per 13 augustus verder als RadioWereld.NL, de naam waar het ruim 25 jaar geleden mee begon. “Maar we blijven gewoon het laatste medianieuws brengen”, aldus hoofdredacteur en eigenaar Martin Slijper.

Radio.NL gaat verder als RadioWereld.NL De naam Radio.NL is al vele jaren een zeer vertrouwde naam in de media. Maar in eerste jaren ging de website door het leven als RadioWereld.NL.

De naam Radio.NL mocht namelijk pas in 2001 in gebruik worden genomen, nadat de Stichting Internet Domeinnamen Nederland (SIDN) dit had goedgekeurd.

Het eerste nieuwsartikel publiceerde RadioWereld op 2 juli 1997 en ging over de luistercijfers. Sky Radio vocht toen samen met Radio 3FM om de koppositie. Dit artikel is nog steeds in het enorme archief van de site te raadplegen.

Terug naar de basis
Nu, ruim 25 jaar later, neemt de site afscheid van de naam Radio.NL en gaat het weer verder onder de naam waaronder het begon: RadioWereld.NL.

“De naamswijziging is het startsein voor een grootschalige modernisering van de website, die momenteel nogal wat technische beperkingen heeft”, legt Slijper uit. “In eerste instantie verandert alleen ons adres, maar achter de schermen wordt al hard gewerkt aan een geheel nieuwe site. Deze gaat waarschijnlijk na de zomer de lucht in.”

Trouwe lezers die de site onder hun favorieten hebben staan, worden geadviseerd om deze bij te werken naar RadioWereld.NL.

De domeinnaam Radio.NL is overgenomen door radioportal Nederland.FM. “Wij zijn erg blij met de domeinnaam Radio.NL. De bedoeling is dat er binnenkort een breed aanbod aan Nederlandse radiostations op te beluisteren is,” aldus directeur Jim Souren van Nederland.FM.

Nederland.FM is volgens Slijper een logische keuze. “Deze site is de afgelopen jaren uitgegroeid tot de populairste portal om live radio te luisteren. Ik ben er van overtuigd dat Radio.NL net zo’n groot succes gaat worden als het om radioluisteren gaat.

RadioWereld.NL en Radio.NL gaan elkaar in de toekomst dan ook vooral aanvullen met nieuws op RadioWereld.NL en live radio op Radio.NL. Om dit te versterken gaat er in de nabije toekomst samengewerkt worden tussen de twee websites. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten