Zoek
Sluit dit zoekvak.

VS: Ook Cox Media saneert bij radiotak, tientallen ontslagen

Na onder meer iHeart Media en Auadacy (voorheen Entercom), is nu ook Cox Media Group flink aan het saneren geweest bij haar radiotak. Afgelopen week zijn tientallen medewerkers, waaronder ook diverse deejays en presentatoren op straat gezet.

VS: Ook Cox Media saneert bij radiotak, tientallen ontslagen Cox Media bezit in totaal 57 radiostations in 11 radiomarkten, waaronder Houston, Atlanta en Miami.

Wat de exacte reden voor de bezuinigingen is, is nog niet bekend. Cox zelf heeft nog geen openheid gegeven over de gang van zaken. Maar het is wel opvallend dat de sanering is doorgevoerd op het moment dat Cox-eigenaar Apollo Global Management verwoede pogingen doet om Tegna, eigenaar van tientallen lokale tv-stations, over te nemen.

Tot de ontslagen medewerkers behoren ook Jeremy Rice programmaleider van de hitzender 106.1 (W)BLI op Long Island. Hij was 22 jaar werkzaam bij het station. Ook zijn collega Dana ‘MJ’ Parisi, co-host van de ochtendshow, mocht haar spullen pakken.

Formatswijziging na ontslag
In Miami werd het ochtendduo van de hitzender Hits 97.3 (WFLC) ontslagen. Dat bleek echter de voorbode te zijn van een formatswijziging.

Afgelopen vrijdag om 12 uur ’s middags, na zes uur stunten met liedjes met Rhythm in de tekst, toonde Hits 97.3 haar nieuwe identiteit. Het CHR/Top 40 werd ingeruild voor Hot AC, terwijl de naam Hits 97.3 behouden werd. Wel profileert het station zich nu als “The Rhythm Of Miami”.

Het eerste uur kwamen onder meer DJ Sammy & Yanou “Heaven”, Marshmello/Jonas Brothers “Leave Before You Love Me”, Mary J. Blige “Real Love” en Harry Styles “Golden” voorbij. Hits 97.3 lijkt daarmee qua muziekformat naar 103.5 (W)KTU te zijn geschoven.

Hits 97.3 was één van de drie CHR-stations in Miami. Het station scoort volgens de luistercijfers een marktaandeel van 2,6%. Rivaal Y100 (WHYI) van iHeart Media scoort met 3,8% beter, terwijl Power 96 (WPOW) van Audacy het met 2,0% juist slechter doet. [RadioWereld.NL]
Foto: Pixabay

Gerelateerde berichten