Zoek
Sluit dit zoekvak.

Giel Beelen beschuldigt Gerard Joling van plagiaat

Gerard Joling is erg boos op NPO Radio 2 deejay Giel Beelen. Volgens Joling beschuldigt Beelen de zanger van plagiaat. De volkszanger laat weten te walgen van de ‘linkse’ radiomaker. Hij snapt niet dat Beelen zijn nieuwe feestkraker zo wil verpesten.

Giel Beelen beschuldigt Gerard Joling van plagiaat Het nummer ‘Los Met Z’n Allen‘ kwam begin deze maand uit. Giel Beelen denkt dat het nummer weinig wordt gedraaid op de radio omdat het volgens hem overduidelijk plagiaat is.

Volgens de NPO Radio 2 deejay zou het liedje onder andere veel lijken op het nummer ‘Leef‘ van André Hazes jr. en ook op ‘I Will Survive’ van de Hermes House Band.

Muziekproducer Marcel Schimscheimer denkt dat het allemaal onzin is. “Er is een bepaalde range van akkoorden die nagenoeg door al die liedjes worden gebruikt. Ik zie niet in waarom dat dan plagiaat zou zijn.

Volgens Evert Santegoeds is Gerard Joling ‘pislink’ op Giel Beelen. Santegoeds: “Ik moet zeggen: hij is zelden zo boos hoor. Hij zegt echt van: ‘Zit ik me op m’n 61ste hier nog op te winden over zo’n linkse radiomaker!’ Hij voelt zich in zijn integriteit aangetast.” [RadioWereld.NL]
Foto: BnnVara/Annemieke van der Togt

Gerelateerde berichten