Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Giel Beelen krijgt titel Kwakzalver van het Jaar’

Giel Beelen kwam de afgelopen dagen twee keer negatief in het nieuws. Eerst door de nieuwe single van Gerard Joling. Beelen beschuldigt volkszanger Gerard Joling van plagiaat. En dinsdag kwam Beelen door Radar in het nieuws omdat hij een antidepressiva middel verkoopt via zijn bedrijf Kukuru. Radar gaat het nu verder onderzoeken.

'Giel Beelen krijgt titel Kwakzalver van het Jaar' Dit kruidenmiddeltje heeft ook veel losgemaakt bij veel Nederlanders.

Diverse bekende Nederlanders geven graag hun mening over het antidepressiva middel van de deejay.

Angela de Jong en Talitha Muusse vinden hem een kwakzalver, die niet serieus genomen moet worden.

Columnist Angela de Jong noemt Beelen in haar column zelfs een leugenaar. “Giel Beelen doet inmiddels een serieuze gooi naar de titel Kwakzalver van het Jaar.

De BnnVara deejay van NPO Radio 2 kwam landelijk zeer negatief in het nieuws toen Antoinette Hertsenberg in het tv-programma Radar berichtte over dubieuze druppels die hij verkoopt op zijn zweverige meditatieplatform Kukuru. In de kleine flesjes van 39.99 euro zit 4,9 milliliter aan druppels waarmee je hart zich zou moeten openen. Maar volgens Radar zijn de peperdure druppeltjes in potentie heel erg gevaarlijk.

Volgens een advokaat in het tv-programma Jinek zou het zelfs strafbaar zijn wat Giel Beelen nu doet.

Radar heeft al laten weten de dubieuze druppels verder te onderzoeken. Het programma komt in een volgende uitzending terug op alle reacties die momenteel binnenstromen. Radar: “We hebben al reacties op die oproep gehad. Maar we controleren alle verhalen uitgebreid voordat we daarmee naar buiten treden.” [RadioWereld.NL]
Foto: Still YouTube

Update
Inmiddels heeft ook de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gereageerd. Ze hebben aangegeven dat het ook onderzoek doet naar het kruidenmiddel Shambala, dat door NPO Radio 2 deejay Giel Beelen wordt gepromoot door zijn bedrijf Kukuru. “De focus ligt hier bij de aanwezigheid van MAO-remmers en de hoeveelheden die in het product zouden zitten. Dit vergt grondig onderzoek.” BnnVara, de werkgever van Beelen, wil niet reageren op alle negatieve commotie rondom de deejay.

Gerelateerde berichten