Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oude Hilversum 3 mengtafels actief in winkelcentrum Hilversum

Twee originele mengtafels van Hilversum 3 zijn deze week te bewonderen in winkelcentrum de Gooische Brink in het centrum van Hilversum. De tafels staan opgesteld in het kader van de Dutch Media Week. Elke middag worden er live radioprogramma’s mee gemaakt.

Oude Hilversum 3 mengtafels actief in winkelcentrum Hilversum In 1971 vond een revolutie plaats bij de publieke omroep. De presentatoren van Hilversum 3 kregen zelf de regie over hun programma in plaats van dat ze afhankelijk waren van een technicus.

Hiervoor werd een nieuwe mengtafel in gebruik genomen, waarmee de presentator deejay werd en zelf z’n platen of jingles kon instarten en de microfoon kon openzetten.

Het nadeel was dat deze mengtafel in mono was. Dat was toen net erg, want de radio-uitzendingen waren toch nog in mono. Maar Hilversum 3 ging enkele jaren later in FM-stereo uitzenden. En daarom kwam er in 1975 een nieuwe stereo-mengtafel. Een grote verbetering was dat de schuiven niet meer verticaal, maar horizontaal geplaatst waren.

Vorig jaar werd deze stereo-mengtafel al gebruikt voor live uitzendingen tijdens de Dutch Media week vanuit Beeld en Geluid. De oude monotafel stond daar echter nog ergens stof te happen in de opslag.

Maar het is Dennis van Benthem (chef radiotechniek bij de NPO) en Niels Zack (geridderd vrijwilliger van Beeld & Geluid) gelukt om de oude monotafel weer aan de praat te krijgen. En daarom staan zowel deze monotafel als de stereotafel deze week in winkelcentrum de Gooische Brink en wordt er elke middag tussen 16 en 18 uur live radio gemaakt.

Het klinkt weer net als toen met Ad Bouman en dagelijks wisselende gasten zoals Jan van Veen, Gerard Ekdom, Leo van der Goot, Rob Stenders, Tineke de Nooij en Erik de Zwart. [RadioWereld.NL]
Foto: video still Youtube

Het schema (onder voorbehoud):
Maandag 4 oktober – Rob Stenders en Caroline Brouwer
Dinsdag 5 oktober – Ad Bouman & Ad Roland  –  Gijs Staverman
Woensdag 6 oktober – Gerard Ekdom
Donderdag 7 oktober – Tineke de Nooij
Vrijdag 8 oktober – Jan van Veen
Zaterdag 9 oktober – Leo van der Goot
Zondag 10 oktober – Erik de Zwart

Gerelateerde berichten