Zoek
Sluit dit zoekvak.

VS: radiopresentator op ramkoers met bazen over vaccinatieplicht

De conservatieve radiopresentator Dan Bongino ligt op ramkoers met zijn bazen van Cumulus Media over de vaccinatieplicht die het bedrijf medewerkers heeft opgelegd. Bongino noemt deze plicht ‘onethisch’ en ‘immoreel’. Als gevolg hiervan schrapte Cumulus afgelopen week de live uitzendingen.

VS: radiopresentator op ramkoers met bazen over vaccinatieplicht Afgelopen voorjaar lanceerde Cumulus een nieuwe dagelijkse talkshow op de radio met Bongino.

Met de voormalig politieagent en geheim agent wilde het radiobedrijf veel luisteraars trekken die zoekende waren na het overlijden van Rush Limbaugh. De show van Bongino wordt door een slordige 400 radiostations uitgezonden.

Maar na amper een half jaar ligt de rechtse spreekstalmeester al overhoop met Cumulus. Inzet is de vaccinatieplicht die Cumulus zijn medewerkers heeft opgelegd als zij weer terug willen keren op kantoor. Cumulus volgt daarmee het beleid van vele bedrijven in de Verenigde Staten.

‘Onethisch en immoreel’
Bongino, die zelf vanwege medische redenen wel volledig gevaccineerd is, verzet zich echter fel tegen deze verplichting. “Ik ben niet blij met het bedrijf waar ik momenteel werk”, vertelde hij onlangs in zijn programma. “Ik geloof dat deze vaccinmandaten onethisch zijn. Ik geloof dat ze immoreel zijn. Ik geloof dat ze geen rekening houden met de wetenschap van natuurlijke immuniteit als gevolg van een eerdere infectie. Ik geloof dat ze geen rekening houden met individuele omstandigheden waarom iemand wel of niet gevaccineerd wil worden. En ze staan haaks op alles waar ik in geloof.”

Daarom stelde de presentator Cumulus een ultimatum. “Cumulus zal samen met mij een beslissing moeten nemen of ze deze samenwerking willen voortzetten of niet.” Volgens Bongino zijn er al verschillende medewerkers ontslagen omdat zij zich niet wilden laten vaccineren. De presentator zou het dan ook niet erg vinden als Cumulus hem van de zender zouden halen.

Live uitzendingen gestaakt
Dat liet Cumulus zich blijkbaar geen twee keer zeggen, want afgelopen week werden er onverwachts ‘best of’ uitzendingen van de Dan Bongino Show uitgezonden in plaats van nieuwe live uitzendingen. De presentator maakte afgelopen week nog wel nieuwe podcasts, waarin hij z’n gal spuwde over de gang van zaken.

Volgens Westwood One, de distributiemaatschappij van Cumulus, zou Bongino van een welverdiende vakantie genieten.

De kans dat Cumulus de vaccinatieplicht schrapt is overigens vrij klein. Uit eerdere uitspraken van de rechter blijkt dat bedrijven in hun recht staan om dit te eisen.

Aansturen op ontslag
Geruchten gaan echter dat Bongino zijn dagelijkse show van drie uur te lang vindt en op deze manier onder zijn contract probeert uit te komen. Zelf ontslag nemen zou ervoor zorgen dat hij niet bij de concurrentie aan de gang kan voor eventueel een korter programma en dus zou hij op ontslag aansturen. [RadioWereld.NL]
Foto: video still Youtube

Gerelateerde berichten