3FM Serious Request van start met Glazen Huis in Amersfoort

De burgemeester van Amersfoort heeft zaterdagmiddag de deur van het Glazen Huis achter 3FM-deejays Sander Hoogendoorn, Jorien Renkema, Rob Janssen en Frank van der Lende gesloten. Daarmee is 3FM Serious Request officieel van start gegaan.

De deejays komen tot en met kerstavond in actie voor het Wereld Natuur Fonds om de regenwouden in Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen en zo klimaatverandering tegen te gaan.

Bij de opening van het Glazen Huis was er nog geen lockdown. Toch waren naast heel veel media slechts een handje vol bezoekers aanwezig.  Ook de rest van de dag kwamen weinig mensen naar het Glazen Huis van 3FM.

Luisteraars kunnen tot en met 24 december bij NPO 3FM hun steentje bijdragen aan het goede doel door als vanouds een plaat aan te vragen voor geld, een donatie te doen of zelf in actie te komen.

Langskomen en ter plekke geld doneren via de brievenbus kan ook, bezoekers kunnen zich daarvoor aanmelden.

Rondom het Glazen Huis worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een kerstmarkt en workshops in de oude Prodentfabriek. De opbrengst van de activiteiten gaat naar 3FM Serious Request.

Op het terrein liggen ook kinetische dansvloeren in kleine kassen waar bezoekers met hun dansmoves energie kunnen opwekken. Deze energie wordt gebruikt om de temperatuur in het Glazen Huis in bedwang te houden. Zonder hulp van de dansers wordt het een broeikas in het Glazen Huis. Er liggen meerdere dansvloeren, zodat huishoudens op veilige afstand een bijdrage kunnen leveren en zo de dj’s helpen met verkoeling.

Maatregelen
Publiek dat langs wil komen bij het Glazen Huis kan dat doen door zich vooraf te registreren, of dat ter plekke te doen via de website. Op vertoon van een coronatoegangsbewijs kunnen mensen de deejays in het Glazen Huis bekijken.

Bij de ingang wordt geteld hoeveel mensen het terrein betreden. Via een looproute worden zij langs het huis gevoerd, om vervolgens over de kerstmarkt het gebied te verlaten. Hosts op het terrein houden in de gaten of de doorstroom voldoende is. Binnen de toegangspoorten gelden de huidige maatregelen, zo houden bezoekers anderhalve meter afstand.

3FM deejay serius request
Foto: Ben Houdijk Photography / 3FM

Duurzame productie
De productie van 3FM Serious Request en het Glazen Huis wordt zo duurzaam mogelijk gedaan. Naast dat bezoekers energie opwekken op de kinetische dansvloeren, liggen er zonnecollectoren op het dak van het Glazen Huis en wordt er gebruik gemaakt van de stroompunten in de Nieuwe Stad die allen groene stroom leveren.

Hiermee bespaart NPO 3FM 10.000 liter diesel brandstof die anders gebruikt zou worden voor dieselgeneratoren en vermindert de CO2 emissie met 16 ton. Crew en deejays eten de gehele week vegetarisch, om ook de vleesconsumptie te verminderen. [RadioWereld.NL]