Audacy trekt stekker uit hitzender Los Angeles, KNX News op FM

Audacy, voorheen Entercom, trekt na bijna 13 jaar de stekker uit haar hitzender in Los Angeles. Afgelopen maandag maakte 97.1 Now (KNOU) om klokslag 15 uur plaats voor een simulcast van KNX Newsradio 1070. Hierdoor is de non-stop nieuwszender ook op FM te ontvangen in de filmstad.

KNX is sinds 1968 het adres voor nieuws op de radio in Los Angeles en zendt uit op de middengolf. Het station heeft een zogenaamd rollend nieuwsformat.

Dat wil zeggen dat het station doorlopend het laatste nieuws brengt volgens een vast klokformat, waardoor luisteraars op vaste tijden specifieke informatie krijgen. Goed voorbeeld hiervan is weer en verkeer dat KNX steevast “on the 5’s” brengt, dus om :05, :15, :25, :35, :45 en :55.

Met het toevoegen van FM wil KNX een jonger publiek bereiken. Daarnaast is in veel nieuwe auto’s de AM-band onvindbaar op de radio. Nu de nieuwszender FM-dekking heeft, is de naam veranderd in KNX News 97.1 FM.

Now it’s over
In november scoorde KNX een marktaandeel van 2,9% en 911.000 luisteraars per week. 97.1 Now daarentegen had slechts een marktaandeel van 1,4% en bijna 1,13 miljoen luisteraars per week.

Dat was in 2009, toen voorganger CBS Radio, met 97.1 Amp Radio (KAMP) de hitradio-oorlog opende tegen 102.7 KIIS FM van iHeart Media wel anders/ Eind 2011 lukte het Amp zelfs om KIIS te verslaan en op te klimmen tot de tweede plaats.

De laatste jaren daalde het marktaandeel van Amp gestaag, waarna er flink gesneden werd bij het station. Zo werd de lokale ochtendshow vervangen door een syndicated ochtendshow uit Phoenix. Ook de herpositionering naar 97.1 Now in april van dit jaar mocht niet helpen, waarna Auadcy besloten heeft om de zender op te doeken.

Voicetracks
Opvallend is dat Julia Lepidi, die als laatste deejay op Now te horen was, in haar laatste spreek voor de wijziging geen woord vuil maakte over de verandering. Maar dat komt hoogstwaarschijnlijk omdat het voicetracks waren. Lepidi werkt, net als middagdeejay Josh ‘Bru’ Brubaker. Zij spreken namelijk ook voicetracks in voor vele andere radiostations van het concern. [RadioWereld.NL]

 

Gerelateerde berichten