Meerderheid Tweede Kamer voor verlenging pilot lokale omroepen

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat de pilot ‘Journalistieke professionalisering lokale publieke mediadiensten’ met drie maanden wordt verlengd. Een motie van D66-Kamerlid Wuite, medeondertekend door de SP, BBB, PvdA, VVD en CDA werd dinsdagmiddag in de Tweede Kamer aangenomen.

Journalist
Foto: RadioWereld.NL

Sinds maart vorig jaar deden 20 lokale omroepen mee aan de pilot. Maar de pilot liep officieel per 1 december af en demissionair minister Slob van media liet weten geen mogelijkheid tot verlenging te zien.

Zorgelijk
“Lokale omroepen hebben het zwaar”, aldus Jorien Wuite van D66. “Dat is zorgelijk. Zij vervullen een belangrijke rol als waakhond van onze democratie. Onze lokale omroepen hebben een verbindende rol tot in de haarvaten van onze samenleving.

Projecten die lokale journalistiek versterken lopen ten einde. Om te voorkomen dat goed werk te abrupt stopt, is op initiatief van D66 de steun van het Rijk verlengd. Lokale omroepen hebben onze steun hard nodig.”

En daarom is er een motie aangenomen voor een tijdelijke verlenging die dient als overbrugging naar een nieuw kabinet dat keuzes moet maken over de versterking van de lokale journalistiek. Wat de reactie van Slob op de aangenomen motie is, en wat dit praktisch betekent voor de deelnemende omroepen is nog niet bekend. [RadioWereld.NL]

Foto: Pixabay

Eén reactie

Reacties zijn gesloten.