NPO 3FM haalt 2.000.183 op voor Wereld Natuur Fonds

De deejays van NPO 3FM hebben op kerstavond de eindstand bekendgemaakt bij het Glazen Huis in Amersfoort. Sander Hoogendoorn, Jorien Renkema, Rob Janssen en Frank van der Lende mochten dit bekend maken. Dit jaar heeft NPO 3FM Serious Request 2.000.183  euro opgehaald tot nu toe.

De deejays kwamen tot en met kerstavond in actie voor het Wereld Natuur Fonds om de regenwouden in Zuid-Amerika te beschermen en te herstellen en zo klimaatverandering tegen te gaan.

Net als bij de opening van het Glazen Huis waren er vrijdagavond slechts een handje vol bezoekers aanwezig.

Luisteraars konden zes dagen lang hun steentje bijdragen aan het goede doel door als vanouds een plaat aan te vragen voor geld, een donatie te doen of zelf in actie te komen.

Sharid Alles, zendermanager NPO 3FM: “Toen we eerder dit jaar kozen voor het Wereld Natuur Fonds met als doel het tegengaan van klimaatverandering, was het idee voor het Glazen Huis als symbolische broeikas snel geboren. Sander, Frank, Jorien en Rob, maar ook de mensen achter de schermen en iedereen in Nederland die iets heeft bijgedragen aan de actie hebben dit tot een groot succes gemaakt.

Wat was het een hartverwarmende week! Ondanks dat we op dag één overvallen werden door een strenge lockdown zijn we ontzettend tevreden met deze editie, de terugkeer van het Glazen Huis en het prachtige resultaat voor het Wereld Natuur Fonds.” [RadioWereld.NL]

Foto: Ben Houdijk