Wietze de Jager en Klaas van der Eerden presenteren nieuwe ochtendshow 538

Wietze de Jager en Klaas van der Eerden presenteren vanaf maandag 3 januari dagelijks de ochtendshow op Radio 538. Samen met nieuwslezer en journalist Mart Grol zijn zij iedere werkdag van 06.00 uur tot 10.00 uur te horen. De Jager en Van der Eeden nemen het stokje over van Frank Dane.

Ik vind het waanzinnig dat we het vertrouwen krijgen om iedere ochtend radio te maken”, aldus Wietze de Jager. “Het is een feest om samen met Klaas, Mart en de luisteraars van 538 de dag te starten.

Klaas van der Eerden: “In de afgelopen drie jaar is mijn liefde voor radio ontstaan en steeds verder gegroeid. Wat er nu gebeurt, had ik niet durven dromen!

De Jager is sinds 2018 met ‘Weekend Wietze’ op vrijdagavond te horen op Radio 538. Ook maakte hij bijna twee jaar een dagelijks lunchprogramma tussen 12.00 uur en 14.00 uur, presenteerde hij shows in het weekend, was hij te zien als presentator van videoformats als ‘Platenbazen’ en was hij de vaste vervanger van Dane die na drie jaar afscheid neemt van het tijdslot. Omdat Dane en zijn team momenteel vrij zijn, is het nieuwe ochtendteam nu al te horen.

Naast zijn werk als komiek en televisiepresentator, presenteert Klaas van der Eerden ruim drie jaar samen met Wietze ‘Weekend Wietze’.

Volgende stap
Radio director Coco Hermans is blij met het nieuwe ochtendteam: “Met de nieuwe ochtendshow gaat 538 een volgende fase in. Door de jaren heen ontwikkelt ons publiek zich en het is voor een hitstation heel belangrijk met de luisterbehoefte mee te groeien. Eind november hebben we een start gemaakt met het aanpassen van onze programmering en de nieuwe ochtendshow is daarin een volgende stap.

Wietze, Klaas en Mart hebben ook de afgelopen zomer weer bewezen midden tussen de luisteraars te staan en met enorm veel creativiteit, energieke en onderscheidende radio te kunnen maken. Radio die perfect aansluit bij de hedendaagse behoefte van de luisteraars.”

Foto: Radio 538

Wat Frank Dane met zijn team gaat doen is nog onduidelijk. “Met de opvolging van Edwin Evers hebben zij een geweldige prestatie geleverd, wij zijn ze dan ook heel dankbaar”, aldus Hermans. “Wij gaan ervan uit dat wij ook in de toekomst met Frank en zijn team bij 538 zullen blijven samenwerken.”

Dane na drie jaar uit de ochtend
Dane presenteerde sinds januari 2019 de ochtendshow op 538. Dat deed hij in eerste instantie samen met Jelte van der Goot, Jelmer Gussinklo, Hannelore Zwitserlood en nieuwslezer Henk Blok.

In mei 2020 vertrok Blok wegens gezondheidsproblemen en werd hij opgevolgd door Roelof Hemmen.

In april van dit jaar werd het team van Dane uitgedund en vertrok Zwitserlood als sidekick.

Het is opmerkelijk dat 538 de nieuwe ochtendshow uitgerekend tijdens de vakantie van Dane en zijn team bekendmaakt. De wijziging komt voor velen dan ook vrij onverwachts. Of de dalende luistercijfers de oorzaak zijn om in te grijpen in de ochtend, is niet bekend. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten


3 reacties

  1. Wie bij talpa gaat werken voor zowel radio als TV is knettergek. Je carrière is over. Kijk ook bijvoorbeeld naar merel westrik.

  2. het tijdperk 538 in de ochtend radio luisteren is nu voorbij,De sfeer,gezelligheid en saamhorigheid is niet meer .Absoluut geen behoefte om wakker te worden met wietse de jager in de ochtend .Tweede x dat hij over de rug van een ander succes probeert te halen .Vanaf vandaag 3 januari voortaan maar wakker worden met Marieke en Mattie bij Q music .Hoe ironisch kan het zijn .

Reacties zijn gesloten.