Zoek
Sluit dit zoekvak.

BNR Nieuwsradio verdubbelt lengte podcastlijst

BNR Nieuwsradio heeft de lengte van de wekelijkse podcastlijst verdubbeld. De Podcast Top 20 is daarom nu de Podcast Top 40 en wordt voortaan samengesteld door de Stichting Nederlandse Top 40.

De Podcast Top 40 krijgt op de dag van verschijnen uitgebreid aandacht op BNR. Zo zijn de nieuwe rangen en standen iedere dinsdagmiddag te horen tijdens het programma In De Middag. Ook wordt de lijst zorgvuldig geanalyseerd door André Dortmont en Mireille Weisz die, samen met een gast, een speciale podcast maken: Podcast Top 40.

De podcast is niet meer weg te denken en heeft aanbod in talloze categorieën,” aldus BNR hoofdredacteur Mireille van Ark. “De Stichting Nederlandse Top 40 is een instituut dat garant staat voor objectieve hitlijsten. We zijn dan ook trots dat we voor de Podcast Top 40 nu samenwerken.

Erik de Zwart, voorzitter van de Stichting Nederlandse Top 40, is trots op de nieuwe hitlijst: ‘De hoeveelheid podcasts is enorm. Dat biedt de luisteraar een breed scala aan luistermogelijkheden. Wij hebben met onze verschillende hitlijsten altijd een representatief overzicht willen bieden van de belangrijkste ontwikkelingen in de entertainmentwereld. Daar hoort de podcast natuurlijk ook bij.” [RadioWereld.NL]