Soundz Live moet rock-‘n-roll gevoel Countdown Café terughalen op Radio Veronica

Op Radio Veronica is vanaf deze vrijdagavond (14 januari) ‘Sounds Live’ te horen. Een drie uur durend programma vol rock-‘n-roll, goede muziek, interviews en veel liveoptredens van Nederlandse- en buitenlandse artiesten en bands.

Sounds Live is onderdeel van de nieuwe programmering van Radio Veronica die deze week van start ging. Het programma, dat elke vrijdag tussen 19 en 22 uur te horen is, wordt gepresenteerd door Radio Veronica-deejay Carsten van Dijk en Soundz-hoofdredacteur Jean-Paul Heck.

Soundz is al enige tijd actief als magazine voor muziekliefhebbers en ook online is het merk al enige tijd actief als muziekplatform. Ook heeft Soundz al een eigen stream op Juke. Maar nu wordt de vertaalslag naar de reguliere radio gemaakt.

Rock-‘n-roll gevoel
Voor Jean-Paul Heck is Veronica een logische keus, zo zegt hij op de website van Soundz. ”Wat Veronica onder de bezielende leiding van Rob Stenders doet, dat doen wij met Soundz in magazine-vorm. Het is een uitdaging om alles waar Soundz voor staat nu op de radio te gaan doen.”

De hoofdredacteur was in de jaren ’80 groot fan van Countdown Café en wil dat echte rock-‘n-roll terughalen op de Nederlandse radio: “Terugblikken, anekdotes ophalen, boven op de actualiteit zitten en vooruitkijken met vaste onderdelen zoals The Underground met Soundz DJ Marco Aarden, vinyl, nieuws en veel meer: dat is het devies van Sound Live.”

Eerste uitzending
De eerste uitzending zit al vol livemuziek en meteen een primeur: Blaudzun komt langs voor een interview en zal met zijn band een aantal songs spelen van zijn volgende week te verschijnen nieuwe album Lonely City Exit Wounds. Ook multi-instrumentalist, gitarist en zanger Blanko is van de partij om een aantal nummers live te vertolken.

Daarnaast komt ook de 17-jarige Nienke Dingemans langs om haar nationale radiodebuut te maken. En ook Dan Huff, producer- en gitarist van onder andere Madonna, Shania Twain, Joe Cocker, Michael Jackson en Taylor Swift, komt live vanuit Nashville in de uitzending. [RadioWereld.NL]