Stembussen geopend voor 16e editie Gouden RadioRing

[Update] Rob Janssen heeft maandagmorgen even voor 9 uur de stembussen geopend voor de 16e editie van de Gouden RadioRing. Rob gaf het startsein live in de radiouitzending van ‘Jan Willem Start Op’ met Jan Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte, de winnaars van vorig jaar. Op donderdag 27 januari vindt de uitreiking plaats.

Foto: Elvin Boer

Wie met de radioprijzen naar huis gaan wordt bekendgemaakt tijdens het ‘Gouden RadioRing Gala’. Vanaf nu kan iedereen stemmen op de radioprijzen van het jaar via RadioRing.nl.

Er kan tot en met 20 januari om 12.00 uur gestemd worden op het favoriete radioprogramma (de Gouden RadioRing), favoriete radiopresentator- en presentatrice (de Zilveren RadioSterren) en voor de tweede keer ook op de beste podcast van het jaar (de Gouden Podcast). Uitsluitend voor de vijf genomineerde radioprogramma’s vindt er een tweede stemronde plaats, vanaf maandag 24 januari.

Foto: AvroTros

AvroTros organiseert deze editie van het Gouden RadioRing Gala vanuit de Vorstin in Hilversum. Tijdens het Gala worden naast de vijf publieksprijzen ook de winnaars van de Marconi Awards bekendgemaakt. Deze juryprijzen bestaan uit de Oeuvre Award, de Aanstormend Talent Award en de Beste Zender Award.

De uitreiking van de radioprijzen van het jaar is op donderdag 27 januari vanaf 20.00 uur te zien via YouTube.

Update
Ook dit jaar is er weer een wijziging doorgevoerd in de reglementen. Programma’s die kans maken op de Gouden RadioRing dienen in de Top 200 van best beluisterde programma’s van het Nationaal Luister Onderzoek (NLO) te staan.

Voorwaarde is dus dat een radiostation op programmaniveau meedoet aan het NLO. In 2021 waren dit: NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, Radio 538, Sky Radio, Qmusic, Radio Veronica, Radio 10, Slam, BNR Nieuwsradio, 100% NL, Kink, Sublime en Classic NL.

Opmerkelijk is, dat indien het programma de naam van de deejay draagt, je ook kunt stemmen op hun vervangers. Zo staan bijvoorbeeld Erik van Roekel namens 100% NL ertussen en Edwin Noorlander namens Qmusic. Beiden zijn invallers en hebben geen eigen programma. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. wel heel bijzonder dat er een hoop programma’s en ook vrouwen niet tussen staan om op te stemmen. Zo staat Marieke Elsinga er niet tussen bij de vrouwen en het Avondcircus van SLAM!.

Reacties zijn gesloten.