Zo klinkt de NPO Radio 1 vormgeving met nieuwe stationvoices (audio)

Op NPO Radio 1 zijn sinds zaterdag (1 januari) Sander Guis en Wendy Duivenvoorde te horen als nieuwe stationvoices. Het duo volgt Hans Hogendoorn en Eva Zeijlstra op. Hogendoorn was sinds de jaren ‘70 de vaste stem van Radio 1. Hij blijft nog wel de stem van ‘Het Oog’.

De invoering van Guis en Duivenvoorde als nieuwe stationvoices is onderdeel van de vernieuwde programmering van NPO Radio 1. De bestaande vormgeving van KH Music uit het najaar van 2018 is hiervoor voorzien van de nieuwe stemmen.

Guis maakte in het verleden programma’s op Radio 2, 3FM en KX Radio. Tegenwoordig leent hij zijn stem aan verschillende tv-programma’s en commercials. Duivenvoorde werd bekend als filelezer bij de ANWB en was later deejay bij onder meer 100% NL. Tegenwoordig is ze naast voice-over ook nieuwslezer.

Hoe de NPO Radio 1 vormgeving met de nieuwe stationvoices klinkt, is onder dit artikel te beluisteren. [RadioWereld.NL]