NPO Radio 2 ook in januari best beluisterde radiostation online

NPO Radio 2 genoot ook in januari nog na van de Top 2000, want opnieuw was het station de best beluisterde zender online. Dit blijkt uit de vernieuwde Streaming Audio cijfers van het NLO. Radio 538 is weer opgeklommen tot plek twee.

Foto: Pixabay

Waar de radiostations het afgelopen jaar gerangschikt werden op gemiddeld aantal actieve streams (Gaas), is er vanaf dit jaar gekozen voor rangschikking op basis van gestarte sessies per week (Gs). Daarbij worden onder meer sessies korter dan 1 minuut, sessies langer dan 24 uur en sessies door bots en spiders niet meegerekend.

Radiostations mogen overigens wel zelf bepalen hoe ze hun online beluistering naar buiten brengen, dus op basis van Gaas of Gs.

NPO Radio 2 had in de periode 3 – 30 januari gemiddeld bijna 1,95 miljoen streamstarts per week. Dat is wel flink minder dan de 3,7 miljoen starts die de zender nog had in december, maar genoeg om op plek 1 te blijven. Gemiddeld had Radio 2 25.209 actieve streams.

Radio 538 is weer opgeklommen naar plek twee met ruim 1,87 miljoen streamstarts per week. Daarna is het resultaat van de nieuwe manier van rapporteren al gelijk zichtbaar, want NPO Radio 1 knalt naar plek 3. Op basis van de oude rangschikking (Gaas) zou dit pas plek 6 zijn. Radio 1 had in januari gemiddeld 1,72 miljoen streamstarts per week. Qmusic staat nu vierde.

Radio 10 60s & 70s Hits blijft het meest gestreamde themakanaal op internet.

Nieuw is dat nu ook de regionale publieke omroepen zijn opgenomen in de Streaming Audio cijfers. Radio Gelderland is op plek 27 de best beluisterde regionale publieke zender op internet.

Tekst gaat verder onder de tabel

In totaal werden de 110 gemeten radiostations bijna 17,5 miljoen keer gestart en waren er gemiddeld 195.041 actieve streams. De gemiddelde afspeelduur bedroeg 112 minuten. [RadioWereld.NL]