De Taalstaat wordt eenmalig De Kindertaalstaat op NPO Radio 1

Het radioprogramma ‘De Taalstaat‘ met presentator Frits Spits verandert zaterdag 2 april eenmalig in ‘De Kindertaalstaat’. Ter gelegenheid van de uitreiking van de Woutertje Pieterse Prijs, presenteert Frits zijn wekelijkse programma niet vanuit de Hilversumse NPO Radio 1-studio, maar live vanuit het Kinderboekenmuseum in Den Haag.

Foto: Stijn Ghijsen

De 11-jarige Saar en de 12-jarige Julius zijn dan de co-presentatoren. In De Kindertaalstaat bespreekt Frits de genomineerde boeken met de genomineerde schrijvers en illustratoren voor de Woutertje Pieterse Prijs.

Frits Spits: “Als je in verhalen types tegenkomt die je grappig vindt, of stom, of heel slim, waarmee je kan huilen, met wie je op avontuur kunt gaan, ben je terechtgekomen in een wereld die je daarvoor nog nooit zo gekend had. Wat is er mooier dan dat? In boeken maak je nieuwe vrienden. Of je nou jong bent of oud.

De prijs wordt dit jaar voor de 35e keer uitgereikt voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinder- of jeugdboek, en bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 15.000 euro. De jury bekroont sinds 1988 kinderboeken die uitzonderlijk zijn voor wat betreft taal, genre, thema, illustratie, vorm en/of vormgeving. In de uitzending wordt als extra prijs het winnende boek verklankt. [RadioWereld.NL]