Search
Close this search box.

Liesbeth Staats en Kees Dorresteijn nieuw middagduo bij BNR (update)

BNR Nieuwsradio heeft vanaf maandag 4 april een nieuw middagduo. Liesbeth Staats en Kees Dorresteijn zijn dan tussen 16 en 18.30 uur te horen. Staats en Dorresteijn nemen het stokje over van Roos Abelman en Donatello Piras.

Volgens BNR worden de luisteraars in het programma snel op de hoogte gebracht van het belangrijkste nieuws. “Een programma dat voorbij de headlines gaat en waar naast korte, snelle duiding bij het nieuws ook plaats is voor verdieping en langere gesprekken.

Staats was al enige tijd te horen als presentator bij BNR. Tot voor kort was ze ook in het weekend te horen op NPO Radio 4. Ook presenteerde ze in het verleden Brandpunt en EenVandaag.

Dorresteijn is eveneens al werkzaam bij BNR, waar hij sinds februari ‘BNR Breekt’ presenteert. Ook presenteerde hij in het verleden een avondshow op Slam en werkte hij voor BnnVara en RTV Utrecht.

Ik ben blij met Liesbeth op deze belangrijke plek“, aldus hoofdredacteur Mireille van Ark. “Als het gaat over de toekomst van Nederland, met een nieuwe bestuurscultuur en modern ondernemerschap, dan sluit Liesbeth daar, net als de doelgroep van BNR, naadloos bij aan. Ze is kritisch en energiek en dat zullen de luisteraars gaan horen.

BNR moest op zoek naar nieuwe invulling voor de middag, nadat Abelman in januari na zes jaar haar vertrek aankondigde. [RadioWereld.NL]