Zoek
Sluit dit zoekvak.

Mattie en Wietze herenigd voor Radio555: ‘Wij gaan eens even vijf jaar bijpraten’ (Update)

Mattie Valk en Wietze de Jager waren maandagmorgen om 08.00 uur weer samen op de radio te horen. Na vijf jaar hebben de deejays van Radio 538 en Qmusic de strijdbijl neergelegd. Het duo presenteerde tot 2017 jarenlang een ochtendprogramma op Qmusic maar een ruzie maakte hier een einde aan. En maandag hebben ze weer twee uur lang professioneel radio gemaakt voor de landelijke actiedag van Radio 555.

Foto: video still

De heren waren vooraf zeer gespannen om weer samen een programma te maken.

De show begon met de woorden: “Dit zijn de eerste woorden samen op de radio sinds vijf jaar.” Mattie Valk reageerde direct: “Wij gaan eens even vijf jaar bijpraten, Wietze.

Daarna zei De Jager: “Het voelt als kijken naar m’n ex…. Ergens voel je nog een beetje liefde en vertrouwen, maar je denkt ook: wat een bokkenlul.

Voor Valk voelde het toch vertrouwd aan. “Ik sprak je afgelopen weekend. Het voelde op persoonlijk vlak alsof de tijd had stilgestaan, want je hebt nog steeds met dezelfde twee mensen te maken. Dat gesprek aan de telefoon was eigenlijk alsof ik je drie dagen geleden nog had gesproken.

Tot met 21 uur proberen NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, Qmusic, 100% NL, Slam en Sublime met een gezamenlijk programma onder de naam Radio 555 zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.

Foto: video still

Tussenstand
Om 12.30 uur stond de teller al op 29,5 miljoen euro. Er is in de eerste uren van de actiedag ruim 8 miljoen euro opgehaald.

Foto: video still

Vormgeving
De vormgeving van Radio 555 is geproduceerd door Pure Jingles. Kas van Iersel is de stationvoice is de vormgeving.

Programmadirecteur Rick Waltmann van Sublime & Audiohuis was binnen de Radio 555 werkgroep verantwoordelijk voor de audiovormgeving. “In een paar dagen tijd is een pakket gecreëerd waarin al onze wensen verwerkt zijn. Dat begon met een app met de vraag of ze wilden meewerken en dit in korte tijd konden realiseren. Ze zeiden meteen ja en hebben extra tijd en mensen vrijgemaakt.

Een demo is hieronder te beluisteren. [RadioWereld.NL]