Zoek
Sluit dit zoekvak.

NPO Radio 1 in februari meest beluisterde radiostation online

NPO Radio 1 was in februari het meest beluisterde radiostation online. Dit blijkt uit de vernieuwde Streaming Audio cijfers van het NLO. Mede door het uitbreken van de oorlog in Oekraïne had de publieke nieuwszender ruim honderdduizend streamstarts meer per week dan in januari 2022.

Foto: RadioWereld

In februari werd de stream van NPO radio 1 gemiddeld 1,85 miljoen keer gestart. Daarmee profiteert het station vooral van de nieuwe manier van rangschikking. Sinds dit jaar worden de stations niet meer gerangschikt op gemiddeld aantal actieve streams (Gaas), maar op gestarte sessies per week (Gs). Daarbij worden onder meer sessies korter dan 1 minuut, sessies langer dan 24 uur en sessies door bots en spiders niet meegerekend.

Radio 1 had in 31 januari tot en met 27 februari gemiddeld 11.169 actieve streams. Als hierop gerangschikt wordt, dan staat de zender pas op plek zes.

NPO Radio 2 staat nu op plek twee en had gemiddeld ruim 200.000 streamstarts minder vorige maand. Dat is mede te verklaren doordat het Top 2000-effect wegebt.

Tekst gaat verder onder de tabel

Opvallend is ook dat Radio 538 ruim 200.000 streamstarts minder per week had in februari en daarmee letterlijk de hete adem van rivaal Qmusic in de nek voelt. Kijkend naar gemiddeld actieve streams, dan is Q nu 538 voorbij.

Ook BNR lijkt te profiteren van de oorlog in Oekraïne, want de commerciële nieuwszender had in bijna 40.000 meer streamstarts per week en stijgt hierdoor van plek 16 naar plek 12.

Radio 10 60s & 70s Hits blijft het meest gestreamde themakanaal op internet.

Radio Gelderland is op plek 27 de best beluisterde regionale publieke zender op internet, op de voet gevolgd door Omroep Brabant.

In totaal werden de 112 gemeten radiostations bijna 16,8 miljoen keer gestart en waren er gemiddeld 184.303 actieve streams. De gemiddelde afspeelduur bedroeg 111 minuten. [RadioWereld.NL]