NPO Radio 5-programma Open Huis zet de zorg centraal

Het radioprogramma ‘Open Huis’ op NPO Radio 5 staat van 14 tot en met 19 maart in het teken van de zorg. Tijdens ‘Ontdekdezorg week’ reizen Henk van Steeg en Tom Herlaar met een mobiele studio naar zorg- en welzijnsinstellingen door heel Nederland. Ze spreken daar de hele week tussen 14.00 en 16.00 uur met zorgverleners over wat hen drijft in dit werk.

Ook onderzoeken ze de rol van muziek in de zorg. En ze zetten dé ZorgHelden van 2022 in het zonnetje. De kennismaking met deze ‘achterkant’ geeft een veelzijdige en verfrissende kijk op de huidige zorg en welzijn nu corona wat meer op de achtergrond is gekomen.

Corona
Dit jaar is het voor het eerst in twee jaar voor ‘Open Huis’ weer mogelijk om de zorglocaties te bezoeken en van daaruit uit te zenden. Na twee jaar lang coronanieuws uit de zorg is het nu ook weer tijd om te horen wat er nog meer gebeurt.

Onder andere UMC Utrecht, Reade Amsterdam, Riederborgh Ridderkerk en Koninklijke Visio Breda openen hun deuren voor het EO-radioprogramma. Ook is ‘Open Huis’ te gast bij GGZ De Hoop in Dordrecht en Amerpoort Baarn. De EO trapt op maandag af in het UMC Utrecht tijdens de landelijke Ontdekdezorg week, [RadioWereld.NL]