Dolf Brouwers (Sjef van Oekel) in TV Monument

Sjef van Oekel, beter bekend als Dolf Brouwers, is zaterdag 30 april te gast in het tv-programma TV Monument op NPO 1. In deze aflevering staat Sjef van Oekel centraal. Tv-chroniqueur Han Peekel bespreekt zijn carrière.

Foto: Han Peekel / Max

Sjef van Oekel, gestalte gegeven door Dolf Brouwers, werd pas op 59-jarige leeftijd bekend in Nederland. Zo’n tien jaar lang was hij één van de beroemdste mannen van de Nederlandse televisie.

Hilversum 3
Daarnaast was hij ook regelmatig op de radio te horen. Dolf werd hij in 1983 parlementáár verslaggever van de Vara in het radioprogramma Paviljoen Drie van Felix Meurders op Hilversum 3.

Aan de hand van interviews met onder anderen Bart Chabot, Clous van Mechelen en Henk van Gelder schetst Han Peekel een beeld van de carrière van deze opmerkelijke televisiepersoonlijkheid. Hij stelt dat de roem de grootste verrassing van Dolf Brouwers’ leven is geweest. [RadioWereld.NL]