Qmusic ook in april meest beluisterde zender online

Qmusic was in ook april het meest beluisterde radiostation online. Dit blijkt uit de vernieuwde Streaming Audio cijfers van het NLO. Wel had het station ruim 275.000 minder streamstarts per week dan in maart.

Foto: Pixabay

In april werd de stream van Qmusic gemiddeld 1,70 miljoen keer per week gestart. Sinds dit jaar worden de stations niet meer gerangschikt op gemiddeld aantal actieve streams (Gaas), maar op gestarte sessies per week (Gs). Daarbij worden onder meer sessies korter dan 1 minuut, sessies langer dan 24 uur en sessies door bots en spiders niet meegerekend.

Maar ook als gekeken wordt naar Gaas, dan staat Qmusic met gemiddeld 20.243 actieve streams tussen 4 april en 1 mei bovenaan.

Ook NPO Radio 1 blijft dankzij de oorlog in Oekraïne met ruim 1,62 streamstarts populair. NPO Radio 2 stijgt naar de tweede plek, terwijl Radio 538 daar vlak achter volgt. Radio 10 60s & 70s Hits blijft op plek 13 het meest gestreamde themakanaal op internet.

Grand Prix Radio weet haar positie in de top 10 te handhaven. Veel Formule 1 fans gebruiken Grand Prix Radio tijdens de formule 1 wedstrijden als alternatief voor het commentaar van Viaplay of F1 TV. Grand Prix radio zendt namelijk als vertrouwd het commentaar van Olav Mol uit.

Opvallend is dat de complete top 8 minder streamstarts per week had dan in maart. Daarnaast duikelt BNR van plek 18.

Tekst gaat verder onder de tabel

Radio Gelderland is op plek 28 de best beluisterde regionale publieke zender op internet, gevolgd door Radio M Utrecht.

In totaal werden de 114 gemeten radiostations gemiddeld ruim 16,7 miljoen keer per week gestart en waren er gemiddeld 179.390 actieve streams. De gemiddelde afspeelduur bedroeg 108 minuten. [RadioWereld.NL]