Search
Close this search box.

Frank Snoeks neemt zonder tranen afscheid

NOS-commentator Frank Snoeks heeft vorige week woensdag voor het laatst commentaar gegeven bij een voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal. Dat deed de 66-jarige zonder één traan. Hij heeft afscheid genomen van het live becommentariëren van de voetbalwedstrijden van het Nederlands elftal voor de NOS.

Still: NOS

Hij werd geen afscheid waar jaren later nog over wordt nagepraat, zoals bij Jan de Hoop en Toine van Peperstraten.

Hij is gewoon niet zo sentimenteel. “Nee, zeker niet als het over mezelf gaat. Ik kan dat misschien wel zijn als het over anderen gaat, maar voor mezelf heb ik dat niet zo. Het is gewoon werk wat ik gedaan heb“, zei Frank, die 32 jaar lang wedstrijden van Oranje van commentaar voorzag, zondag in het NPO Radio 1-programma De Perstribune.

Frank Snoeks heeft recht op pensioen. Toch blijft nog wel actief voor de samenvattingen van het Eredivisie-voetbal bij de NOS.

Johan Derksen vindt het niet erg dat Frank Snoeks is gestopt als voetbalcommentator, zo vertelde hij in Vandaag Inside. Derksen was geen fan van Snoeks. “Op het laatst was het ontzettend vermoeiend”. In het onderstaande filmpje reageert Derksen op de stoppende Oranje-commentator Frank Snoeks. [RadioWereld.NL]