Hoofdredacteur Mireille van Ark van BNR Nieuwsradio naar RTL Nieuws

Mireille van Ark (44) verlaat BNR Nieuwsradio om per 1 september aan de slag te gaan als de nieuwe adjunct-hoofdredacteur van RTL Nieuws. Zij zal in deze functie samen met adjunct-hoofdredacteur Dennis van Luling en hoofdredacteur Ilse Openneer op dagelijkse basis leidinggeven aan de redactie van RTL Nieuws.

Foto: RTL / Tom Cornelissen

Met wat pijn in het hart neem ik afscheid van BNR, waar ik me acht jaar ten volste heb ingezet”, aldus Van Ark. “Nu is het tijd om voor een nieuwe rol en omgeving, waar ik me onwijs op verheug. Samen met Ilse en Dennis ga ik aan de slag met de verdere strategie-ontwikkeling van alle merken van RTL Nieuws, maar mijn journalistieke kwaliteiten zal ik ook niet links laten liggen. Op die combinatie van zowel journalistiek als management verheug ik me het meest.

Van Ark vervulde bij BNR de rol van respectievelijk adjunct-hoofdredacteur en hoofdredacteur. In laatstgenoemde functie volgde ze Sjors Fröhlich op. Bij BNR heeft Van Ark een bewogen tijd meegemaakt, waarin ze onder meer een reorganisatie op afstand leidde en werkte aan het succes van de zender als podcastuitgever.

BNR betreurt het vertrek van Van Ark en opent binnenkort de zoektocht naar een opvolger.

Openneer, hoofdredacteur RTL Nieuws, is blij met de komst van Van Ark. “Ze is niet alleen een zeer ervaren journalist en leidinggevende, maar ook vooral een vernieuwer. Met haar duidelijk strategische blik, journalistieke scherpte en prettige manier van aansturen, is ze de perfecte aanvulling binnen onze hoofdredactie. Dennis en ik zijn ontzettend blij dat de hoofdredactie straks weer op volle sterkte draait, wat betekent dat we verder kunnen bouwen aan RTL Nieuws, RTL Z, Editie NL, Buienradar en Bright en nieuwe paden zullen inslaan. We kunnen niet wachten!

Van Ark volgt interim-adjunct Betty Glas op, die de rol tijdelijk vervulde na de aanstelling van Ilse Openneer als hoofdredacteur.