John de Mol krijgt ministers op zijn dak: ‘538-urinoir kan niet’

In het tv-programma Op1 op NPO1 werden maandagavond beelden getoond van een urinoir op het herentoilet van Radio 538. Daar plassen de heren in de mond van Amy Winehouse. De presentatoren van de talkshow Op1 wilden van ministers Karien van Gennip en Robbert Dijkgraaf weten wat ze daar van vonden.

Foto: Twitter / Volkskrant

Presentatrice Nadia Moussaid: “Bij Talpa zien de herentoiletten er zo uit. Dit is Amy Winehouse, de zangeres die is overleden, en dit is een mannentoilet. Wat vindt u hiervan?

Karien van Gennip: “Dit kan dus niet. Dat is passé. Dat moet gewoon niet meer kunnen. Ik vind ook dat je als man hiervan moet kunnen zeggen van: ‘Nou, dat moet anders.

Robbert Dijkgraaf: “Als ik dat zou zien, dan zou ik echt zeggen van: ‘Nou, dat kan niet jongens.’ Gewoon. Dat is mijn eigen ehh… Daar kunnen we een gesprek over hebben. Ik vind het ook wel een bepaald signaal afgeven.

Paul Römer van Talpa reageerde hier al eerder in De Volkskrant op met de woorden: “Dat toilet is nog een punt van discussie. Het bevindt zich in het hart van Radio 538 en dat heeft nog iets rock-’n-roll’s in zich. We hebben er geen klachten over ontvangen, maar we hebben het wel degelijk op de lijst staan van zaken die nog onder de loep genomen moeten worden.” [RadioWereld.NL]