Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Radio Maria staakt dubbele distributie op DAB+; hogere geluidskwaliteit voor 100% NL en Slam

Radio Maria staakt per vrijdag 15 juli de uitzendingen via DAB+ op het eerste landelijke commerciële netwerk op kanaal 11C. De vrijgekomen capaciteit, die Maria huurt van RadioCorp, wordt ingezet om de geluidskwaliteit van 100% NL en Slam te verhogen.

Foto: RadioWereld.NL

Daarmee beëindigt Maria de dubbele distributie op DAB+. Het katholieke station is sinds juni 2013 landelijk te ontvangen op kanaal 11C. Sinds eind april van dit jaar zendt Maria echter ook uit op het nieuwe landelijke DAB+-netwerk op kanaal 9C. Deze capaciteit verwierf het station vorig jaar tijdens een veiling.

De vrijgekomen capaciteit (56 kbps) op kanaal 11C gaat RadioCorp niet inzetten voor een nieuw station, maar om de geluidskwaliteit van haar bestaande stations te verhogen. Vanaf 15 juli zendt 100% NL uit met 128 kbps (was 96), zo laat directeur Herbert Visser weten aan RadioWereld.NL. Slam gaat van 96 naar 120 kbps. [RadioWereld.NL]