Search
Close this search box.

Tineke de Nooij mogelijk aan de slag bij Veronica: “Ik mis radio zo ontzettend”

Tineke de Nooij heeft er spijt van dat ze is gestopt met het maken van radio. Dit vertelde het radio-icoon zaterdagavond tijdens een speciale veteranen-uitzending op Radio Veronica: “Ik mis het zo ontzettend.” Zenderbaas Rob Stenders heeft haar daarom een radioprogramma aangeboden.

Foto: video still NPO Radio 5

Tijdens de vier uur durende veteranen-uitzending van Arjan Snijders stonden Veronica-coryfeeën Leo van der Goot, Francis Dix, Ad Bouman en Tineke de Nooij centraal. Zondagavond vanaf 20 uur wordt het programma in een extra lange vorm uitgezonden via het themakanaal Vintage Veronica, dat landelijk op DAB+ en internet te beluisteren is.

Eerder kondigde Radio Veronica al aan Veronica-coryfeeën programma’s te laten maken op Vintage Veronica. Bijna twee maanden na de start is hier dus een eerste stap voor gezet.

Spijt
Tineke de Nooij hing eerder dit jaar de radiomicrofoon aan de wilgen, maar zei direct ‘ja’ toen ze werd gevraagd voor deze speciale uitzending. “Omdat ik er spijt van heb“, vertelt ze. “Als je zestig jaar lang alles hebt gedaan op dit gebied, dan moet je eigenlijk niet stoppen. Dus ik ga maar weer eens een keer iets doen. Ik denk op internet of zo, iets heel stoms. En als jullie roepen ‘we hebben een paar leuke uren’, nou dan kom ik langs.

Thuiszitten is niets voor de inmiddels 81-jarige Tineke, die in januari haar laatste TinekeShow maakte op NPO Radio 5. “Ik mis het zo ontzettend. Ik mis gewoon dit. Ik zit thuis met drie poezen in het bos. Ik meen dat echt. Ik mis de muziek. Ik kom vandaag chagrijnig binnen omdat het hartstikke warm is, en al die trappen lopen en gedoe… en ik zet die koptelefoon op en het is er.

Hobby terug
Rob Stenders, ook aanwezig in de studio, liet zich dit geen twee keer zeggen. “We hebben een paar leuke uren! Ja, hoor. Dit moet wel te regelen zijn, Tineke. We geven je je hobby terug.

Voor Tineke kwam het aanbod van Rob als een welkome verrassing: “Meen je dat“, vraagt ze hem verrast. “Jazeker, het is opgenomen dus het is waar.

Over wanneer Tineke terugkeert wordt waarschijnlijk binnenkort meer duidelijk. [RadioWereld.NL]