VS: Nieuwe ontslagronde bij iHeart Media

iHeart Media, de grootste aanbieder van commerciële radio in de Verenigde Staten, is deze week gestart met een nieuwe ontslagronde. Uit verschillende radiomarkten komen meldingen van medewerkers die per direct hun spullen mochten pakken.

Foto: RadioWereld.NL

Aanleiding voor de nieuwe saneringsronde zou een lager omzetprognose zijn voor de tweede helft van het jaar. Omdat budgetten voor de rest van het jaar voor de stations al zijn vastgesteld, gaat opnieuw het mes in het personeelsbestand. Ontslagen vallen niet alleen bij deejays en presentatoren, maar ook bij medewerkers die achter de schermen actief zijn.

Zo werden onder meer programmaleider Lance Houston van 106.7 The Bull (WBWL) in Boston en Tim Moore, programmaleider van zeven radiostations in de regio New Hampshire bedankt voor hun diensten. Beiden werkten al meer dan 10 jaar bij iHeart Media.

In Chicago is avonddeejay Jordan ‘JRDN’ Foster niet langer meer te horen op 103.5 Kiss FM (WKSC), terwijl ook 93.9 Lite FM (WLIT) weekendpresentator en filelezer Bart Shore zijn spullen mocht pakken. Woensdagochtend werd hij na zijn laatste bulletin op 103.5 WGCI na ruim 25 jaar op straat gezet.

Hoeveel medewerkers er dit keer ontslagen worden door iHeart media is nog niet bekend. Verwacht wordt dat ook na het weekend nog wel de nodige medewerkers slecht nieuws gaan krijgen. [RadioWereld.NL]