Finland: Bauer lanceert radiostation met slechts 51 nummers op de playlist

Bauer Media heeft in Finland een radiostation gelanceerd met slechts 51 nummers op de playlist. Radio Top51 speelt wat de best geteste hits van dit moment onder radioluisteraars zijn. Het station is in vrijwel alle grote Finse steden op FM te ontvangen.

Het basisconcept voor Top51 is een beperkte, maar zorgvuldig onderzochte muziekportfolio. De nummers vertegenwoordigen geen bepaald genre of muziektijdperk, maar de playlist wordt gevormd door trends en markten en bevat wat radioluisteraars beschouwen als de beste nummers van dit moment. De muzieklijst wordt elke drie weken bijgewerkt.

Top51 is opgezet naar het voorbeeld van Radio Topp40 in Noorwegen, waar het concept al enkele jaren succesvol is

Rotatie
Het is niet zo dat Top51 de 51 nummers continu in dezelfde volgorde achter elkaar afspeelt, zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij Qmusic Top 40 of 538 Top 50 in Nederland. Het station zendt dan ook geen hitlijst uit.

De 10 populairste platen komen iets vaker voorbij dan de overige hits. De hits met de hoogste rotatie komen elke twee a tweeëneenhalf uur voorbij. Onder meer ‘Infinity’ van James Young, ‘Bam Bam’ van Camila Cabello en Ed Sheeran en ‘Up’ van Inna en Sean Paul staan momenteel in de hoogste rotatie. En dat de hits die voorbij komen op Top51 niet allemaal even nieuw zijn, blijkt wel uit dat ‘Midnight Sky’ van Miley Cyrus uit 2020 ook gewoon voorbij komt en ook nog in de hoge rotatie.

Top51 is via 15 FM-frequenties in vrijwel alle grote steden te ontvangen, waaronder Helsinki, Espoo, Tampere, Turku en Oulu. Het station heeft de frequenties overgenomen van Ysäri, een station met overwegend muziek uit de jaren ’90. Dit station gaat via internet verder. Bauer kreeg Ysäri met de FM-frequenties in 2021 in handen door de aankoop van mediagroep Mediatakojat. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Zelf zie ik het liefst een lijst met minimaal 10.000 nummers, zodat de rotatietijd minimaal een maand is.
    Veel zenders zenden bepaalde platen veel te vaak uit, zodat ze gaan vervelen. Deze zender doet dat in extremis en ik kan me niet voorstellen dat dat prettig luistert.