Greatest Hits Radio en Hits Radio verdwijnen in delen van Engeland weer van FM

Greatest Hits Radio en Hits Radio verdwijnen na twee jaar weer van FM in delen van Engeland. Dit is het gevolg van het aflopende franchisecontract tussen Nation Broadcasting en Bauer. Vanaf 19 september worden de stations in het zuiden en het oosten vervangen door Nation Radio en Easy Radio.

Foto: video still Youtube

Nation Broadcasting sloot in 2020 een franchiseovereenkomst af met Bauer voor het doorgeven van Greatest Hits Radio en Hits Radio op haar toen pas gekochte radiostations in Kingston upon Hull (KCFM) en de regio Southampton (Sam FM en The Breeze). Nation kocht deze stations van Bauer als onderdeel van de overname van de Lincs FM Group door Bauer. In twee regio’s kreeg Bauer door de overname te veel radiostations in handen, waardoor verkoop nodig was.

Nation Radio
In Hull en Southampton wordt Greatest Hits Radio vervangen door Nation Radio. Dit station is al in delen van Wales en Schotland op FM te ontvangen, alsmede via DAB in Londen. Het station brengt, net als Greatest Hits Radio een classic hits format. Populaire deejays als Neil ‘Doctor’ Fox, Russ Williams en Greg Burns maken programma’s op Nation Radio.

Steunzender
Om Greatest Hits Radio ten westen van Southampton beschikbaar te houden op FM, gaat Bauer de steunzender van Wave 105 in Bournemouth en Poole inzetten voor Greatest Hits Radio met editie Dorset. Hierdoor blijven populaire deejays als Simon Mayo, Mark Goodier en Pat Sharp te beluisteren in deze badplaatsen.

De separate editie voor de South Coast komt te vervallen. In Southampton zelf is Greatest Hits Radio vanaf 19 september niet meer te ontvangen op FM.

Ondanks het afnemen van de steunzender blijft Wave 105, één van de laatste echt lokaal geprogrammeerde radiozenders van Bauer, gewoon op FM te ontvangen in de regio Bournemouth en Poole via de sterke hoofdzender op Isle of Wight.

Easy Radio
Daarnaast wordt in Southampton Hits Radio vervangen door Easy Radio, een softpopzender. Easy Radio wordt vanaf 1 september de nieuwe naam van Breezy Radio, dat al in het zuiden van Wales op FM te ontvangen is, alsmede op DAB in grote delen van Wales en op DAB+ in Londen en Birmingham.

Ook in Ipswich verdwijnt Greatest Hits Radio na twee jaar weer van FM. Ook hier is vanaf 19 september Nation Radio te horen.

Luisteraars in deze regio’s die naar Greatest Hits radio of Hits Radio willen blijven luisteren in deze regio’s worden geadviseerd over te schakelen naar DAB. Via digitale etherradio blijven de twee stations wel gewoon uitzenden. [RadioWereld.NL]