Meer lokale commerciële FM-frequenties in de lucht gebracht

De afgelopen weken zijn meerdere lokale commerciële FM-frequenties in de lucht gegaan. Zo heeft Koekstad Radio eerder deze week haar zender op 94.4 FM in Deventer aangezet, terwijl eerder al ook al Radio Experience in Wageningen van start ging op 90.0 FM.

Foto: Pixabay

De frequenties zijn onderdeel van een pakket frequenties met lokaal bereik dat in juni geveild werd. Koekstad kocht de frequentie in Deventer voor 19.500 euro. Experience was met 2000 euro voor de frequentie in Wageningen een stuk goedkoper uit.

Voor de frequentie in Rotterdam werd overigens veruit het meest betaald. Sunrise FM deed hier het winnende bod en ging eind mei al de lucht in.

Vorige week nam Simone FM de twee gekochte frequenties in Winschoten en Coevorden al in gebruik voor Hitzzz. Daarnaast ging Memories al van start via een frequentie in het Brabantse Zeeland. [RadioWereld.NL]