NRJ houdt er opnieuw mee op in Denemarken

NRJ stopt opnieuw met uitzenden in Denemarken. Dit bevestigt Philip Lundsgaard, directeur van franchisenemer TVR Media, aan dagblad BT. Zondag (31 juli) is de laatste uitzenddag. NRJ is momenteel te ontvangen via twee FM-frequenties in de regio Kopenhagen.

Als reden voor het stoppen noemt Ludsgaard met mislopen van de vergunning voor het landelijke kavel FM5. Deze werd dit jaar opnieuw verdeeld en de Franse NRJ-group had zich kandidaat gesteld met het programma Nostalgi. De Deense overheid besloot echter het kavel opnieuw toe te wijzen aan Bauer voor het programma Nova.

De twee FM-frequenties van NRJ worden vanaf maandag overgenomen door Jysk Fynske Medier, die er met een lokale editie van het oldieskanaal Classic FM op start.

Daarmee komt er voor de tweede keer een einde aan het avontuur voor NRJ in Denemarken. De zwarte panter was tot mei 2013 in delen van Denemarken te ontvangen op FM. Maar na 15 jaar werd de stekker uit het verlieslijdende station getrokken.

Eind 2018 werd NRJ in Denemarken nieuw leven ingeblazen door TVR Media. Op FM in de regio Kopenhagen en sinds april 2019 landelijk op DAB+. Deze uitzendingen werden echter enkele weken geleden al gestaakt. [RadioWereld.NL]