Patrick Kicken in gesprek met: Kees Dorresteijn (BNR Nieuwsradio)

In de reeks over De Magie Van Radio gaat Patrick dit keer voor RadioWereld in gesprek met iemand die een opvallende carrièremove gemaakt heeft: Kees Dorresteijn. Hij presenteert sinds april van dit jaar de middag drive-time op BNR nieuwsradio, samen met Liesbeth Staats, The Daily Move.

Foto: Still YouTube

Kees begon zijn radioloopbaan zoals zovelen bij de lokale omroep, om daarna YouTube video’s voor Slam te gaan maken. Deze video’s, die hij samen met Harm den Besten maakte, sloegen zo aan dat de twee een avondshow op Slam bij de radio kregen.

Kees heeft ook nog programma’s gepresenteerd bij NPO Radio 1, waar hij ook als redacteur werkte. Ook maakt hij podcasts, onder andere over het eerste jaar als burgemeester van Sjors Fröhlich, de man die hem voor én na zijn NPO avontuur een kans gaf bij BNR Nieuwsradio. Eerst als tech redacteur, daarna met een vast eigen programma en nu dus als co-host in de middag.

Hoe is het om voor een landelijke nieuwszender te werken? Sta je dan de hele dag aan? Hoe beleeft Kees de huidige tijd? Is hij bang voor de FM frequentieveiling die eraan zit te komen? Is hij ook nog betrokken bij Kermis FM in Tilburg? Wie is zijn grote voorbeeld? Zomaar wat vragen uit dit energieke interview met een radioman in hart en nieren, Kees Dorresteijn. [RadioWereld.NL]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.