Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sidekick Daisy Schalkens weg bij Omroep Brabant

Producer en sidekick Daisy Schalkens heeft vrijdagochtend afscheid genomen bij Omroep Brabant. De afgelopen drie jaar was ze de rechterhand van Koen Wijn in de ochtend op de radio. Daarnaast presenteerde ze regelmatig het tv-programma ‘Brabants Buske’.

Foto: video still stream

Vrijdagochtend werd dan ook uitgebreid afscheid genomen van ‘de trotse Zeeuw in Brabant’, zoals ze zichzelf omschreef en waar Wijn ook regelmatig de draak mee stak. Er was een speciale ‘drive in-receptie’ waar luisteraars afscheid konden nemen. John de Bever en Benno van Vugt kwamen voor haar zingen en als klap op de vuurpijl trad de Zeeuwse band Surrender op. Uiteraard ontbraken de Zeeuwse bolussen ook niet.

Schalkens kwam acht jaar geleden binnen bij Omroep Brabant als stagiaire. Ze was onder meer verslaggever, nieuwslezer op de radio en sinds 2019 producer en sidekick van de ochtendshow Wakker. Haar kenmerken: altijd vrolijk, maar licht chaotisch.

Nu verlaat ze het mediawereldje om lerares te worden op een basisschool. “Brabant bedankt, ik ga jullie natuurlijk missen en misschien tot ooit” waren haar laatste woorden op de radio. Wie Schalkens opvolgt als rechterhand van Wijn wordt maandagochtend bekendgemaakt. [RadioWereld.NL]