Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat is Het Geluid van 2022 op Qmusic? (filmpje)

Wat is Het Geluid op Qmusic? Dat is de vraag die menig luisteraar van het station de komende weken bezighoud. Het is in elk geval niet “het openvouwen van een paraplu.” Dit antwoord werd maandagochtend als eerste gegeven.

Sinds maandag 7 uur speelt Qmusic weer “Het Geluid.” Het concept is simpel. Het radiostation laat een geluid horen. Wie het raadt, wint het bedrag dat Het Geluid op dat moment waard is.

Standaard is Het Geluid 2.500 euro waard en elke keer dat er op Qmusic een fout antwoord wordt gegeven, wordt Het Geluid 100 euro meer waard. Het spel wordt elke werkdag tussen 7 en 19 uur gespeeld. Het maximale prijzengeld dat Qmusic dit jaar uitkeert met Het geluid bedraagt in totaal 100.000 euro.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Qmusic Nederland (@qmusicnl)

Een verandering dit jaar is dat de speciale aanmeldminuut, die er de voorgaande jaren twee keer per dag was, is komen te vervallen. Wie zich nu via de app voor 18.30 uur aanmeldt, doet nog diezelfde dag mee. Aanmeldingen na 18.30 uur tellen mee voor de eerstvolgende dag dat het spel gespeeld wordt. Wie mee wil doen moet zich elke dag opnieuw aanmelden.

Superronde
Ook de Superronde heeft een nieuwe invulling gekregen. In plaats van deze standaard in de ochtendshow gespeeld wordt, kan deze dit jaar elk moment van de dag vallen. Zodra het alarm gaat op Qmusic is de eerstvolgende ronde de Superronde. Ook nieuw is dan dat degene die in de uitzending komt mag kiezen: 2x Het Geluid raden óf het huidige geldbedrag x2

De Fastpass
De Fastpass is dit jaar ook weer van de partij. Vanaf 27 augustus maken luisteraars tijdens het weekendprogramma van Tom van der Weerd en Bram Krikke kans op een sluiproute, oftewel een fastpass. Hiermee kan doordeweeks tijdens het spel direct in de uitzending gekomen worden om het antwoord te geven. [RadioWereld.NL]