Zoek
Sluit dit zoekvak.

Peter Heerschop stopt met wekelijkse column op Radio 538

Peter Heerschop stopt na 20 jaar met zijn wekelijkse column op Radio 538. Dit maakte de cabaretier vrijdag bekend in de ochtendshow. Volgende week vrijdag 9 september is de column van Heerschop voor het laatst te horen.

Foto: video still stream

Alles houdt een keer op en misschien is dit ook wel het goede moment”, aldus Heerschop, die door liet schemeren dat het niet zijn eigen keuze was. ‘Ik vind het schitterend dat ik dit 20 jaar heb mogen doen. Dat ik die kans heb gekregen en altijd precies heb mogen zeggen wat ik wilde en nooit iets van tevoren heb moeten laten horen.

Volgende week blikt Heerschop tijdens zijn laatste column met wat gasten terug op enkele hoogte- en dieptepunten.

Heerschop startte met zijn wekelijkse column ‘Live Marianne’ in 2002 tijdens de ochtendshow van Edwin Evers. Wekelijks bespreekt hij hierin de gebeurtenissen van de afgelopen week op veelal humoristische wijze.

Nadat Evers eind 2018 stopte, besloot ook Heerschop afscheid te nemen. Korte tijd later keerde de cabaretier toch weer terug op 538 in de ochtendshow van Frank Dane. In 2019 werd één van zijn columns zelfs verkozen tot radiomoment van het jaar.

Toen Dane begin dit jaar zijn ochtendshow moest afstaan aan Wietze de Jager en Klaas van der Eerden, bleef de column van Heerschop gehandhaafd. Nu komt er na 20 jaar alsnog een einde aan. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Er zal bij Radio 538 ongetwijfeld een beleid aanwezig zijn waarbij ook verjongen één van de doelen is. Peter Heerschop pas er dan niet zo goed meer tussen. Hij kan wel contact zoeken met NPO Radio 5 om eens een gesprek te voeren, voor het onderzoeken van mogelijkheden om te kunnen terugkeren op de radio. Zijn wekelijkse column wordt in dat geval, voortaan op NPO Radio 5 uitgezonden, als de gesprekken gunstig verlopen.