Zoek
Sluit dit zoekvak.

Rob van Someren: “Radio Veronica heeft bij mij best wel een redelijk wondje geslagen”

Zijn gedwongen vertrek met de daaropvolgende rechtszaak vindt Rob van Someren nog altijd een flink dieptepunt in zijn carrière. Dit zegt de huidige middagdeejay van Radio 10 in de podcast ‘De Broadcast’. Zo hoor je niet met elkaar om te gaan, dat heeft bij mij best wel een redelijk wondje geslagen.”

Foto: video still Youtube

Volgens Van Someren heeft dat wel wat tijd gekost om daar een beetje vanaf te komen. “Want ik had nooit gedacht dat mensen in staat zouden zijn een ander zo achterbaks te behandelen. Dat een bedrijf waarvoor je werkt in staat is om valse verklaringen af te geven, in geschrift, in een rechtbank.”

Toch geeft het hem geen genoegen dat het na zijn gedwongen vertrek minder goed ging met Veronica. “Ik heb me 11 jaar een slag in de rondte gewerkt om van Veronica een leuk station te maken. En als je dan ziet dat het door het toedoen van een paar klunzen zo down the drain gaat. Dat is gewoon niet leuk.

Ambities
De deejay zit nu al sinds 2015 gelukkig en succesvol op Radio 10. Als deejay, maar ambieert hij ook nog een rol als zenderbaas? De geruchten zijn er in elk geval. “Ik heb ook wel gelezen en gehoord dat mijn naam gonst, maar uit het bedrijf nog niet gehoord. Dus wat dat betreft ook nog geen reden om er over na te denken. Je hoeft mij niet te vertellen hoe ik denk dat we met dit station weer een paar stappen verder kunnen, maar dat hoeft wat mij betreft niet in de rol van station manager te zijn”.

Ruimte voor radio
Van Someren ziet in deze tijd met een veelvuldig aanbod van content nog steeds heel veel ruimte voor radio “als je radio maakt, dan denk ik ook, dan moet je duiken in het gat waar andere platformen niet aan kunnen voldoen”. Hoe kijkt hij naar de huidige manier van radio maken? “Ik word weleens moe, en ik denk dat dat ook te maken had met de vervlakking van de radio, dat deejays kapot gecoacht werden. Wees nou jezelf, dat hou je het langst vol”. Hij vervolgt “Wat ik nog altijd heel belangrijk vindt bij radio maken is sfeer”, aldus de Radio 10-deejay in De Broadcast.

Aan de hand van vele fragmenten praten Patrick van Denderen en Peter Oostrom met Van Someren over zijn loopbaan met vele hoogte- en dieptepunten in een nieuwe aflevering van De Broadcast. Van Decibel via Radio 10, naar Radio 3, Veronica en weer terug naar 10. Het complete gesprek is hieronder te beluisteren. [RadioWereld.NL]

Eén reactie

  1. Het programma Somertijd paste ook helemaal niet zo goed bij Radio Veronica. De herstart bij Radio 10 heeft het programma veel populairder gemaakt en ook wat toegankelijker voor een breder publiek. Bij Radio Veronica was Somertijd vooral gericht op niet ruimdenkende mannen.