Search
Close this search box.

65 podcast-titels maken kans op een Dutch Podcast Award

BNR Nieuwsradio heeft 65 podcasts bekendgemaakt die kans maken op het winnen van een Dutch Podcast Award. Het gaat om titels die de afgelopen weken door het publiek zijn genomineerd in één van de categorieën. Vanaf deze week kan er gestemd worden via podcastawards.nl.

De Dutch Podcast Awards zijn in ons land de meest prestigieuze prijzen voor podcastmakers en -uitgevers en worden voor de vijfde keer georganiseerd. De afgelopen drie weken zijn er honderden verschillende titels voorgedragen. Zo’n 31.000 mensen nomineerden bijna 45.000 podcasts.

Het is prachtig om te zien hoe deze competitie leeft‘, vertelt Bram Mullink, waarnemend hoofdredacteur van BNR. ‘We hebben makers van allerlei omroepen en podcastuitgevers de afgelopen paar weken reclame horen maken voor hun titels.

Nieuwe categorieën toegevoegd
De 65 genomineerde podcasts zijn onderverdeeld in 13 verschillende categorieën. Drie winnaars worden door een jury aangewezen: beste artwork, beste sound design en 200+. Deze categorie beloont de beste podcast met minimaal 200 afleveringen. Elk van deze nieuwe categorieën heeft z’n eigen jury, die bestaat uit onafhankelijke deskundigen. De winnaars van deze juryprijzen worden op maandag 14 november op BNR Nieuwsradio bekendgemaakt.

Uitreiking in Beeld en Geluid
Die avond vindt in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum de uitreiking van de andere categorieën plaats. Vanaf vandaag kan het publiek gaan stemmen op een genomineerde podcast. Deze publieksstem telt voor 80% mee in de eindscore. De overige 20% wordt bepaald door een vakjury, per categorie zijn dat twee personen. Tot slot is er nog de award voor beste podcast van Nederland en dat betreft een juryprijs. Deze award werd vorig jaar een prooi voor ‘De Deventer Mediazaak’. [RadioWereld.NL]

De genomineerden
Artwork
Jong en Vast
Het Nieuwe Geld
Reality Check
Alle Geschiedenis Ooit
Giep

Sound Desigh
Lagelieder
KwaadAardig
Mr. Big
Sara’s Mysteries
Traanjagers

200+
De Eeuw van de Amateur
Kein Geloel
Kleine Boodschap
Lang verhaal kort
MovieInsiders

Nieuws & Politiek
Europa Draait Door
Boekestijn & De Wijk
De Stemming van Vullings en Van der Wulp
Amerika Podcast
Voordat De Bom Valt

Meningen & Maatschappij
Marc-Marie & Aaf Vinden Iets
Weer een dag
Maarten van Rossem – de Podcast
Laten we Praten
TPO Podcast

Brand Story
Beter Worden (JOIN Cycling)
Blootgewoon (NFN Open & Bloot)
En opeens ben je manager (ISBW)
Op weg naar de magie (Disneyland Parijs)
Ondernemerslust (Nationale Nederlanden)

Sport
De Boordradio
F1 aan tafel
Dick Voormekaar Podcast
Live Slow Ride Fast
RacingNews 365

Wetenschap & Educatie
De Grote Podcastlas
De Vogelspotcast
SterrenStof
Dinocast
My Future Dream Job

True Crime
Moordzaken
Napleiten
Moordcast
Duister de podcast
In de ban van Rian

Business
Het Nieuwe Geld
De Interieur Club Podcast
Achter Gesloten Deuren
Mister Don
Hoge Bomen

Media, Cultuur & Entertainment
Flikken de Podcast
De mediameiden
Content Wars
Elektra Podcast
Boeken FM

Tech & Games
Nerd Culture
Satoshi Radio
Ron en Erik Podcast
Bonuslevel
TechGirl Podcast

Lifestyle
Geuze & Gorgels
Celine Charlotte
Vrouwmibo de podcast
De Beste Smaak van Nederland
Broers met Sam & Rijk