Zoek
Sluit dit zoekvak.

Frank van der Lende over vertrek bij 3FM: “Voelde niet meer als mijn zender”

Frank van der lende vertrok bij NPO 3FM omdat hij zich niet meer op zijn plek voelde bij de publieke zender. Dit zegt de huidige Radio Veronica-deejay in een interview met AD. “3FM werd een soort 538-light, veel commerciëler. Het voelde niet meer als mijn 3FM.

Foto: video still Youtube

Van der Lende presenteerde tot en met afgelopen voorjaar samen met Eva Koreman de dagelijkse middagshow op 3FM. Dat het programma moest stoppen snapte hij wel. “3FM wilde knallen, er moest iets gebeuren.” Dat was overigens iets wat de deejay wel vaker had gehoord over de kwakkelende popzender. “Van vijf zendermanagers in zeven jaar. Nu werd gemeld dat er grote namen zouden komen.

Vooral de komst van grote namen zag Van der Lende wel zitten. “Ik wilde wel competitie voelen, me optrekken aan ervaren krachten. Ik ben pas 33, hè.

Namen als Ruud de Wild, Giel Beelen, Coen Swijnenberg, Sander Lantinga en Frank Dane deden de ronde. Maar geen enkele van deze naam maakte daadwerkelijk de overstap. Zelf werd Van der Lende in juli aangekondigd als nieuwe avonddeejay. Maar nog voordat de nieuwe programmering van start was gegaan, besloot de deejay, samen met Sander Hoogendoorn, over te stappen naar Radio Veronica.

Toch vindt Van der Lende niet dat hij 3FM in de steek heeft gelaten. “Ik had een plan voor de avond, maar wel met de kanttekening: wie komen erbij? Dat heb ik ook altijd gezegd, zowel tegen BnnVara als tegen 3FM. Het is een mooie relatie geweest, maar we zijn uit elkaar gegroeid”, aldus de deejay tegenover AD. [RadioWereld.NL]

Eén reactie