Zoek
Sluit dit zoekvak.

Herdenking 30 jaar Bijlmer vliegramp live op NPO 1

Jaarlijks wordt op 4 oktober de Bijlmervliegramp herdacht. Op die dag in 1992 kwam een Boeing 747-vrachttoestel van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al boven het Gooimeer in de problemen en stortte neer op twee flats in de Amsterdamse Bijlmermeer. De NOS zendt de herdenking van de ramp rechtstreeks uit.

Foto: Kro-Ncrv

De herdenking begint in het Cultureel Educatief Centrum in Amsterdam-Zuidoost. Daar komen overlevenden en nabestaanden bijeen. Daarna volgt een stille tocht naar het Groeiend Monument, waar ‘de boom die alles zag’ staat, de boom op de rampplek die na de crash en de eropvolgende brand overeind bleef staan. Bij het ongeluk kwamen 43 mensen, onder wie de drie bemanningsleden, om het leven.

De herdenking ‘NOS 30 jaar na de Bijlmer vliegramp’ is te zien op dinsdag 4 oktober van 17.00 tot 19.00 uur op NPO 2. Het programma wordt gepresenteerd door Mark Visser; Martijn Bink is de verslaggever ter plekke. [RadioWereld.NL]

Gerelateerde berichten