Martijn van Dam verlaat Raad van Bestuur bij NPO

Martijn van Dam stopt na ruim vijf jaar bij de Raad van Bestuur bij de NPO. Hij stopt per direct bij de publieke omroep. Hij gaat zich nu richten op de persoonlijke datakluis van DPG Media, Mediahuis, NPO, RTL Nederland en Talpa Network.

Foto: NPO/Michel Schnater

De taken van Martijn van Dam in de Raad van Bestuur NPO worden nu tijdelijk waargenomen door de andere twee bestuurders: Frederieke Leeflang en Paul Doop.

Van Dam wil samen met Arno Otto van Talpa Network een nieuwe decentrale data-infrastructuur onderzoeken en ontwikkelen die uitgaat van een persoonlijke datakluis. “Voor mij is de ontwikkeling van een nieuwe data-infrastructuur waarin privacy hersteld wordt een hele spannende uitdaging die aansluit bij mijn jarenlange inzet voor digitale innovatie én privacybescherming,” aldus Van Dam. “Gelukkig ben ik niet ver weg en blijf ik werken voor belangrijke publieke waarden in het medialandschap.” [RadioWereld.NL]